Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Három és fél év börtönre ítélték Galambos Lajost az áramlopási ügyében

Másodfokon súlyosbították az ítéletet. Több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie.

 

 

 

Ítéletet hirdettek Galambos Lajos áramlopási ügyében: három év 6 hónap börtönbüntetést kapott a zenész, emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie – írja a Blikk.

Lagzi Lajcsit 2015-ben vádolták meg nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. Tavaly szeptemberben első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosabb büntetést kért, ezért ősszel másodfokon folytatódott a tárgyalás. Október 13-án elmaradt az ítélethirdetés, december 7-én azonban pótolták ezt.

Galambos Lajos nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken, volt felesége, az ügyben másodrendű vádlott Boglárka viszont igen. Őt első fokon felmentették, az ügyészség viszont fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kért rá.

A vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, mindannyian szóltak az utolsó szó jogán. A trombitás volt felesége csak annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, hogy mentsék fel a vádak alól. További két vádlott ugyanezt kérte.

Miután a bíró kihirdette Lagzi Lajcsi ítéletét, azzal indokolta a büntetés súlyosbítását, hogy az elsőfokú bíróság csupán a vádlottak kihallgatásáig jutott, ezért nem tartották megalapozottnak a döntést. A másodfokú bíróság azonban a tanúk és a szakértők kihallgatásával már megfelelően kivizsgálta az ügyet.

A vádlottak védőügyvédjei fellebbeztek a döntés ellen.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?