Celeb / Híresség

„Higgadj le, Greta!” – Donald Trump beszólt az év emberének választott Greta Thunbergnek

Az amerikai elnök már nem először üzent hasonló módon a környezetvédő mozgalmat elindító svéd diáklánynak.

 

 

 

 

 




Donald Trump ezúttal abból az alkalomból, gúnyolta ki Greta Thunberget, hogy a Fridays For Future környezetvédő mozgalmat elindító svéd tizenévest választotta a Time magazin „az év emberének”.

Az amerikai elnök nevetségesnek nevezte Greta győzelmét. Szerinte a lány jobban tenné, ha beiratkozna egy haragkezelő tanfolyamra, aztán pedig egyik barátjával beülne egy moziba egy jó, régi típusú filmre. „Higgadj le, Greta!” – idézte az elnök tweetjét az NBC.

Trump azt is megemlíti, hogy ő 2016-ban, tehát megválasztása évében lett „az év embere” a tekintélyes hetilapnál, és az idén is a jelöltek között volt.

 

Donald J. Trump on Twitter

So ridiculous. Greta must work on her Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend! Chill Greta, Chill! https://t.co/M8ZtS8okzE

Greta Thunberg reagálásképpen rögtön módosította a Twitterren közzétett adatlapját, amelyben magát „haragkezelési problémáján dolgozó tinédzsernek” nevezte, aki „éppen lehűti magát és egy régi típusú filmet néz egy barátjával.”

Ugyancsak neki ment a Time magazinnak az elnök legidősebb fia, Donald Trump jr. is.

„A Time félreteszi az életükért és a szabadságukért küzdő hongkongi tüntetőket, hogy előtérbe toljon egy tinit, akit marketingtrükknek használnak fel. Hogy merték ezt tenni?” – tette fel a kérdést az ifjabb Trump.

Nem ez volt az első eset, hogy az amerikai elnök megpróbált gúnyt űzni Greta Thunbergből. Amikor Greta szeptemberben érzelmekre ható beszédet mondott az ENSZ-közgyűlés előtt, Trump így tweetelt: „Olyan, mint egy nagyon boldog fiatal lány, aki a fényes és csodás jövőbe néz. Oly jó látni őt”.

Thunberg nem válaszolt neki közvetlenül, de néhány órával később ugyancsak frissítette életrajzát a Trump által mondottak szellemében.

„Nem itt kellene lennem. Vissza kellene mennem az iskolába az óceán túlpartjára. Most mindannyian hozzánk, fiatalokhoz jöttök a reménységért. Hogy meritek? Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat üres szavaitokkal” – mondta a New York-i ENSZ-palotában Greta Thunberg, akit már az idén esélyesnek tartottak a Nobel-békedíjra is.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?