Érdekes, Film

12 váratlan dolog az “Alkonyat”-ban, amit egyikünk sem vett észre

Amikor tinédzserek voltunk, a vámpírok és vérfarkasok világa, amit az Alkonyatban láttunk, hihetetlenül lenyűgözőnek tűnt. A fiatal Bella és a sármos Edward szerelmi története pedig megdobogtatta a szívünket. Annyira magával ragadott minket a történet, hogy néhány igazán érdekes dologról lemaradtunk. Most pedig rájöttünk, milyen részleteket és cselekménypontokat nem vettünk észre korábban.

 

 

 

Jacob hosszú haja nem volt természetes.

Taylor Lautner karakterének gyönyörű haja, amit az első filmben és részben a másodikban is látunk, valójában paróka volt. A színész nem szerette ezt a hajat. Azt mondta, hogy a való életben nem szeretne ilyen frizurát. Lautner még azt is mondta, hogy alig ismerte fel magát, amikor a tükörbe nézett.

Amikor Bella az ebédlőben volt a barátaival, Edward a többi lány gondolataira reagált.

Amikor Edward először találkozik Bellával az ebédlőben, a nézők nem tudják, hogy tud gondolatolvasni. Ezért nem mindenki vette észre, hogy furcsán reagál másokra. Így vigyorgott, amikor elsétált az asztal mellett, ahol Bella az új barátaival ült. Olvasott a lányok gondolataiban, és rájött, hogy róla beszélnek.

Azt sem látta mindenki, hogy amikor leült az asztalhoz, összezavarodott. Sok néző azt hihette, hogy ez a reakciója arra, hogy Bella ránézett.

Később, amikor Cullen elmondja, hogy Bella kivételével mindenki gondolataiban tud olvasni, érthetővé válik a furcsa reakciója a kávézóban. Össze volt zavarodva, mert nem tudta megmondani, hogy mire gondol ez a titokzatos lány.

Bella nem érett meg lelkileg.

Bella eleinte határozottnak és önállónak tűnik. Saját maga választja meg az útját (hogy vámpírrá váljon) és halad az álma felé. Valójában azonban egy gyenge lány, aki átadja az életét Edwardnak, aki egy szörnyeteg, aki árthat neki.

Bella nem szereti a függetlenséget. Az egész saga során Edward és Jacob gondoskodik róla. Egyesek még azt is gondolják, hogy Edwardra úgy tekint, mint az apjára, aki nem élt vele gyerekkorában. Cullen mindig megmenti Bellát, amikor veszélyben van. És óvatosan bánik vele, mintha gyerek lenne.

Egyébként Edward és Jacob gyakran a kezükben hordozzák őt. Ezek a jelenetek bizonyítják, hogy belülről még mindig kislány.


Jamesnek van egy tetoválása, pedig egy vámpír bőrén nem szabadna nyomoknak vagy sérüléseknek lenniük.

A filmekben azt látjuk, hogy minden heg, jel vagy egyéb sérülés azonnal begyógyul a vámpírokon. És ezt számos jelenet bizonyítja. Például amikor Bella egy bonyolult vajúdás után vámpírrá változik, a bőrén lévő összes zúzódás és seb a szemünk láttára tűnik el.

De van itt egy probléma: Jamesnek van egy tetoválása. Persze, ha egy vámpír tetoválást akarna, a bőr azonnal begyógyulna, és nem maradnának nyomok.

A helyzet az, hogy a James-t alakító színésznek valóban volt egy tetoválása, és valamiért a készítők úgy döntöttek, hogy nem rejtik el.

Victoriának nem volt rögtön vörös haja.

Sokan vörös hajjal emlékeznek Victoriára, de az első filmben szőke volt. A hajszíne az Alkonyat – Újholdban változott meg.

A vörös haj mindig is a gonoszság és a megtévesztés szimbólumának számított. Victoria pedig a második és a harmadik filmben pontosan az, mert a barátja, James meghalt, és bosszút akar állni.

A lények, amelyekről Bella olvas, miközben Edwardot próbálja megérteni, valóban léteznek a mítoszokban.

Amikor Bella rájön, hogy Edward szokatlan, elkezd könyveket böngészni és a világhálón keresgélni információk után. És rábukkan egy apotamkin-nak nevezett valamire, ami kapcsolatban áll a vámpírokkal.

Ezeket a lényeket az amerikai őslakosok mítoszaiban írják le. Az apotamkinok óriási tengeri lények, agyarakkal és vörös hajjal. Az emberek gyerekeket ijesztgettek velük, hogy ne szaladjanak el.

Bella csak egyszer említi meg, hogy továbbtanulna.

A filmek során, Bella befejezte az iskolát. De soha nem gondolkodik azon, hogy mihez kezdjen az életével, és hogyan gondoskodjon magáról.

Az egyetlen alkalom, amikor megemlítette a főiskolát, az anyjával folytatott beszélgetés volt az Alkonyat – Napfogyatkozás című filmben. És ezt csak azért mondta, mert kellett egy ürügy, hogy ne találkozzon vele. Elvégre vámpírrá akart változni.

Úgy tűnik, hogy semmi más nem érdekli, csak a romantikus álmok az Edwarddal való örök szerelméről. De ez nem jó ötlet, mert bármi megtörténhet.

Edward nyíltan beszél a Volturiról, annak ellenére, hogy a vámpírokat büntetik, ha felfedik ezt a titkot.

A második filmben Edward mesél Bellának a hatalmas Volturi klánról, amely megbünteti a vámpírokat, ha megszegik a törvényeiket. Az egyik törvény megtiltja nekik, hogy bármit is elmondjanak a hétköznapi embereknek. Edward azonban megteszi ezt egy tanóra alatt, más gyerekekkel körülvéve.

Cullenék repülőjegyet adtak Bellának, hogy meglátogassa az édesanyját.

A második filmben Cullenék adnak Bellának egy kis ajándékot, de azt sem tudjuk, hogy mi van a dobozban: Bella megvágja a kezét, Jasper pedig megtámadja.

A harmadik filmben Edward emlékezteti Bella-t, hogy a szüleitől kapott repülőjegyeket, és hogy még egyszer utoljára láthatja az anyukáját.

 

 

 

 

Van egy ’húsvéti tojás’ azokban a jelenetekben, amikor Bella és Edward sakkoznak.

Az Alkonyat-saga: Hajnalhasadás – 1. rész című filmben az ifjú pár, Bella és Edward gyakran sakkozik a nászútjuk alatt. Piros bábukat használnak, ugyanolyan színűeket, mint a sakkbábuk a film alapjául szolgáló könyv borítóján.

Renesmee számára már csecsemőkorában minden eldőlt.

Jacob Black bevésődése lett, amikor megszületett.

Senkinek sem jutott eszébe megvárni, hogy Renesmee felnőjön, és maga hozza meg ezt a döntést. Ehelyett a sorsát kiválasztották helyette.

Minden Cullen ugyanazt a címert viseli.

A Cullen család minden tagja visel valamit, amin a címerük van. Edward, Emmet és Jasper bőrkarkötőt viselnek. Esmének egy ezüstszínű van. Rosalie és Alice nyakláncot viselnek, Carlisle-nak pedig ezüst gyűrűje van. Az utolsó filmben pedig Bellának bőrkarkötője van, akárcsak a férjének.

Ezek a kiegészítők nincsenek leírva a könyvekben, de a filmekben jelen vannak. Így akarták megmutatni, hogy nem csak egy vámpírklán, hanem egy család, amelynek tagjai hűségesek egymáshoz. Így a családjuk címere fizikailag is jelen van rajtuk.

Az oroszlán az erőt és a vadságot jelképezi, az alján lévő háromágú fonat a végtelenséget, a kéz pedig a hitet és az őszinteséget, ami azt mutatja, hogy a Cullenek őszinték egymáshoz.

Milyen más izgalmas részleteket vettél még észre az Alkonyatban, miután felnőttél és újra megnézted?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?