Életmód, Érdekes

Hogyan használd helyesen a szárazsampont

A mindennapi hajmosás szinte lehetetlen küldetés, különösen bizonyos esetekben, például egy hosszú utazás során. Alternatív megoldás lehet ilyenkor a szárazsampon, ami segít és frissen tartja a hajat. Néhány alapvető szabályt azonban ismerni és alkalmazni kell ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a használata közben. Most megmutatjuk, hogy a szárazsampon használata egyáltalán nem nehéz vagy bonyolult, és azt is megmutatjuk, hogyan lehet elérni a legjobb eredményt a használata során.

 

 

 

Hogyan használjuk a szárazsampont

1. Fésű segítségével válaszd szét a hajad kis részekre. Ideiglenesen rögzítheted például hajtűkkel, hogy a szárazsampont egyszerre hordhasd fel minden szakaszra.

2. Rázd fel a sprayt, hogy egyenletesen eloszoljon annak tartalma. A permetezőfejnek körülbelül 20 cm-re kell lennie a fejedtől. Rövid időközönként kezdj el permetezni úgy, hogy a sampont a haj gyökereihez fújd. Ügyelj arra, hogy egyetlen helyet se hagyj ki.

3. Miután minden területre felvitted a sampont, engedd le a hajad és masszírozd el benne. A termék így felszívja a hajon lévő szennyeződést és zsírt. Masszírozás előtt néhány percig akár hagyhatod is állni a sampont, hogy még jobb legyen a hatás.

4. Ha aggódsz az esetleges fehér foltok miatt, használj masszázskefét. Ez eltávolítja a felesleges sampont a hajadról és eltünteti a foltokat.

A száraz sampon használatának egyéb módjai

 • Permetezd a sampont a hajadra, ne csak a gyökerekre, hanem a haj közepére is. Ettől még dúsabb lesz az összhatás.
 • Formázás előtt vigyél fel sampont a hajadra. A száraz sampon részecskéi segítenek a hajnak hosszabb ideig stabilan maradni.
 • Használj száraz sampont a zsíros haj leküzdésére. Lefekvés előtt vigyél fel belőle a gyökerekre. Ez egy megelőző intézkedés, így reggel tisztább hajjal ébredsz.
Száraz sampon hibák

 • Ne vidd fel a száraz sampont nedves hajra.
  A sampon vízzel érintkezve pasztává válik.
 • Ne tedd a permetezőfejet túl közel a gyökerekhez.
  Ha túl közelről használod, túl sok sampon jut egy adott területre. Ne permetezd 15 centiméternél közelebbről.
 • Télen ne használj túl gyakran száraz sampont.
  A szárazsampon túlságosan kiszáríthatja a fejbőrt. Ne használj belőle túl sokat, teljesen mindegy, hogy milyen jó hatást érsz el vele.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?