Celeb / Híresség

Berki Renáta vallomása: egyedül fizetem a számlákat, hatalmas a teher

Berki Renáta, azaz Mazsi szerint teljesen egyedül vezeti a háztartást, ami hatalmas terhet ró rá anyaként és emberként is. Bár a családtagjai segítik, ahol csak tudják, mégis egyedül kell megküzdenie a mindennapi betevőért.

 

 

 

„Az élet úgy hozta, hogy egyedül tartom fenn a háztartásunkat, én veszek szinte mindent. Anyukám és a család szokott ruhákat és mindenféle jó dolgokat ajándékozni Emmának. Ezért nem volt kérdés, hogy pár napra be kellett raknom Emmát a bölcsibe, mert képtelenség egy kisgyermek mellett dolgozni” – vallotta be Renáta, majd hozzátette: amikor viszont együtt vannak, minőségi időtöltésre törekszik.

Mint kiderült, a kis Emma heti három napot tölt a bölcsiben, ahol jól érzi magát: mosolyog és boldog. Mazsi szerint ha nem így lenne, más megoldást keresne.

Mazsi és Emma a mai napig a Berki Krisztiánnal közös albérletükben laknak, ám elmondása szerint a Krisztiánnal közös emlékei nem pont ide kötődnek.

„Nem olyan régóta laktunk itt együtt, csupán egy éve. Annyit dolgoztunk, jöttünk-mentünk, nem töltöttünk sok időt a lakásban. Sok emlékem van, de nem kötődnek ehhez a lakáshoz. Hálás vagyok, hogy itt tudtunk maradni a Római-parton, mert számomra fontos a víz közelsége. Nem tudom megmondani, miért nincs rossz érzésem, ugyanakkor nehéz lenne elköltözni egy kisgyerekkel” – hangsúlyozta Renáta a Hot! magazin kérdésére, miszerint nem nehéz-e ugyanabban a lakásban élni, ahol a már elhunyt szerelmével lakott.

Berki Mazsinak elmondta, kevés ideje marad magára, így adódott a kérdés, hogy a történteket megfelelően fel tudja-e dolgozni. Az özvegy anno adott magának egy egész hónapot, hogy „nyalogassa a sebeit”, ám úgy véli, anyaként nem teheti meg, hogy magába roskad, ezért összeszedte magát, noha még most is vannak gyenge pillanatai:

Ahogy cseperedik, egy magabiztos anyukára van szüksége, akit mosolyogni lát. Sokszor mégis elsírom magam a kislányom előtt. A minap is volt egy ilyen, Emma rám nézett, majd azt sugallta nekem: Anya, nyugodj meg, én itt vagyok neked, és nagyon szeretlek. (…) Ő az egyetlen ok, amiért túléltem és túlélek

– mondta el.

Hatalmas feladat

Mazsit legutóbb is az fakasztotta könnyekre, ami az elmúlt hónapokban: a férje elvesztése utáni nehéz helyzet:

„Egy gyermeket nem egyedül vállal az ember. Lehet, hogy az édesapák bizonytalanok abban, hogyan kell bánni egy kisbabával, de a legtöbb helyzetben ott vannak, és fontos döntésekben segítenek. (…) Én már soha nem fogom tudni megbeszélni ezeket a gyermekem édesapjával” – közölte szomorúan Mazsi, majd hozzátette:

A teher hatalmas rajtam, és annak a súlya, hogy csakis egyedül döntök. Anyukámat, a barátaimat persze, megkérdezem, de a legvégén mégis egyedül vagyok, ami nagyon nehéz.

Sokan támadják

Renáta elárulta: attól, hogy nem mutogatja kifelé a fájdalmát, még gyászol:

Az, hogy nem mutatom, mikor sírok, vagy mikor zárkózom be, hogy napokig ki sem dugom az orrom a lakásból, nem jelenti azt, hogy a fájdalom nincs jelen az életemben

– mondta Mazsi őszintén, majd így folytatta:

„Amikor magam vagyok, amikor leteszem a kislányomat aludni, vagy az autóban egyedül vagyok a gondolataimmal, amikor éppen nem dolgozok, akkor jön a neheze” – vallotta be Renáta, aki azért valahol örül neki, ha kijön belőle a fájdalom, mert az is a folyamat része.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?