Belföld, Hírek

Putyin szerint hazánk követelhet területet Ukrajnától: reagált a magyar külügy

Lengyelország és Románia után a magyar kormány is reagált Vlagyimir Putyin különös szavaira.

 

 

 

„Ismerjük a lengyel elit egy részének a »tengertől a tengerig« nagy ország megteremtésére vonatkozó elképzeléseit. A második világháború előtt sokan beszéltek erről az elképzelésről. Most pedig Lengyelország és Ukrajna vezetőinek ölelkezését látjuk. De az ötlet, az él, nem tűnt el” – mondta néhány napja az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett találkozón Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök ezután arról is említést tett, hogy Lengyelországon kívül Magyarországnak és Romániának is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben.

Varsó erre úgy reagált, Putyin „Ismét a valóságtól elrugaszkodott pletykákkal” próbálja agresszív országként bemutatni Lengyelországot, ez azonban csak dezinformáció. Bukarest pedig leszögezte, támogatják Ukrajna függetlenségét és területi sérthetetlenségét a nemzetközileg elismert határain belül.

Vasárnap délután pedig a magyar diplomácia is megszólalt az orosz elnök botrányos kijelentésével kapcsolatban.

“Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség” – reagált az Index megkeresésére a magyar külügyminisztérium.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?