Belföld, Hírek

Tragédia zajlik Magyarországon, ezt ez a táblázat mutatja meg a legerősebben

Lakosságarányosan immár a törpeállamokat is megelőzve Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban.

 

 

 

 


Megírtuk a múlt héten, hogy Magyarország világelső a koronavírus következtében elhunytak lakosságarányosan összesített listáján. Hozzátettük, hogy a Wordlometers és mások táblázatain még megelőz bennünket egy törpeállam, Gibraltár, de ezt nem szokták figyelembe venni a statisztikusok, mert olyan kicsi a népessége.

Mára ez a lista is a múlté, hiszen Magyarország megelőzte Gibraltárt is, és a világ legrosszabb mutatójával a lista abszolút első helyén található.

Íme, a táblázat:

A Worldometers és az Ourworldindata is a hivatalos számokkal dolgozik, nem is tud mással, noha mi azért sejtjük (és ez más országokban is lehet így), hogy még ennél is jóval több áldozata volt közvetlenül, és pláne közvetett módon a járványnak.

Feltételezhetjük azt is, hogy ez a lista még sokáig hasonló képet fog mutatni, hiszen Magyarországon még mindig nagyon magas a napi halálozás is, és nem látszik egyelőre, hogy huzamosabb ideje más országokban sokkal többen halnának meg lakosságarányosan, esetleg majd hetekkel később Boszniának lesz esélye átvenni a szomorú első helyet a listán.

 

 

A napi halálozás hétnapos gördülőátlaga:
Az emberek még mindig nincsenek tudatában annak, hogy mi zajlik a magyar kórházakban, intenzív osztályokon vagy épp a krematóriumokban. Ezt a fehérvári kórházigazgató jelentette ki a nyilvánosság előtt a minap. Ezért ő is ismertetett néhány tragikus számot.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?