Belföld

Az év igazoltatását vették videóra Balatonszemesen: az „Ember” szavain pörög a net

Bár azt alán már sosem tudjuk meg, pontosan mi volt a kifogása annak a férfinak és nőnek az igazoltatás ellen, akik rezzenéstelen arccal mondtak olyasmiket a rendőröknek, hogy „önök cégként működnek, és nem látnak el közfeladatot”, annyi bizonyos, hogy most egy sokkalta átfogóbb hatósági intézkedéssel kell szembenézniük, mint egy sima közúti ellenőrzés.

 

 

 

Néhány nappal ezelőtt került fel a Youtube-ra egy videó, ami joggal nyerhetné el „az eddigi legszürreálisabb igazoltatás” címet, persze, csak azok közül, amiket fel is vettek. Egy egyszerű, mezei közúti ellenőrzés fajult odáig, hogy az érintett, furcsa gondolkozású férfit és utasát végül előállították, és velük szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tett feljelentést a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen.

A felvétel szeptember 24-én este készült Balatonszemesen, és mint az később kiderült, a hivatásosok horgára egy olyan férfi akadt, akinek valamiért az a meggyőződése, hogy a törvény embereinek nincsen semmiféle joga vele szemben… legalábbis erről árulkodik a rendőrség által áttekintet Facebook-oldalán található több olyan bejegyzés is, amelyek a hivatásosokkal szembeni szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak.

Na, de mi is történik pontosan a videóban? Kezdetben az látszik, hogy a hölgy rendőr egyáltalán nem számít semmi extrára az igazoltatás során, ám hamar felszalad a szemöldöke, amikor az intézkedés alá vont autósok elkezdenek beszélni. Ekkor csatlakozik a szürreális szóváltáshoz a férfi rendőr, aki szintén nem érti, mi is történik éppen. Ettől kezdve pedig elszabadul a „pokol”, s különöse megjegyzések röpködnek a levegőben:

  • „,Mit szól ahhoz, ha én azt mondom, hogy Önök cégként működnek és nem közfeladatot látnak el?” – hangzott a felelet arra a kérésre, hogy állítsa le a gépjárművet.
  • „Nem tudnak személyként igazoltatni, mert nem vagyok személy. Ember vagyok” – mondta a férfi, amikor a személyi igazolványát kérték.
  • „Nektek esetleg, talán megtévesztett személyek fölött lehetne hatalmatok” – tette hozzá a férfi, aki eddig a pontig váltig állította, hogy nincsenek személyek csak emberek. A gondolkodása itt már összezavarhatna akárkit, bár a történetnek ekkor még messze nem volt vége.
  • „Egy New Yorkban, Amerikában bejegyzett cégként működtök!” – jelentette ki határozottan a Magyar Rendőrség egész szervezetére célozva.

Rövid válogatásunk, csak a legszürreálisabb állítások és válaszok gyűjteménye volt. A teljes videót itt megtekintheti:

De hallgattasson meg a másik fél is! Az intézkedés alá vont férfinak nem csak a jól összerakott videót köszönhetjük, hanem egy hosszadalmas alátámasztó szöveget is, amelyben töviről hegyire átvizsgálhatjuk a gondolkodását:

„Szaporodik az UCC adósok névsora! 2022.09.24.-én 22:33-kor szombaton, Balatonszemesen is találkoztunk a New Yorkban bejegyzett MAGYARORSZÁG nevű cég, hitvány és pszichopata (POLICE) szolgáival! Facsemete árubeszerzés közben a szabadnak született, békés, dolgozó magyar embereket zaklatják, a hatályban lévő törvényeket és jogszabályokat NEM ismerik ezek a hitvány, pszichopata (POLICE) szolgák!” – áll a videó alatti bejegyzés szövegében.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?