Érdekes, Hírek, Külföld

Itt a pontos menete, mi fog történni Erzsébet királynő halála után

70 éves uralkodásával II. Erzsébet királynő a valaha leghosszabb ideig uralkodó nő a világtörténelemben, de a férfiak közül is csak tízen állnak előtte a rangsorban. A királynő halálát követően most események hosszas láncolata fog elindulni a brit királyi család és az egész Egyesült Királyság életében. Mutatjuk a pontos menetrendet.

 

 

 

Mi fog történni közvetlenül ezután?

A BBC vélhetően a temetésig minden vígjáték sugárzását felfüggeszti és Angliában mindenkinek idő előtt lejár majd a munkaideje. Ezután következik egy 12 napos gyászidőszak, amely alatt a zászlók félárbócra lesznek eresztve és a királynő testét visszaszállítják a Buckingham-palotába, ahol előkészítik a temetést, amelyet a canterburyi érsek fog vezetni.

Mi történik majd az üzleti világban?

A temetés napján a londoni tőzsde felfüggeszti működését, a legtöbb bankkal egyetemben. Ugyanezen nap és a rákövetkező koronázás napja szabadnap lesz Angliában.

Mi történik majd a királynő testével?

Koporsója a Westminster Hallban lesz négy napig, ahol várhatóan több százezer ember fogja leróni majd tiszteletét a királynőnek. Ezután a windsori kastély Szent György-kápolnájában fogják végső nyugalomra helyezni, szülei szomszédságában.

Ki örökli majd a trónját?

Károly walesi herceg fogja automatikusan örökölni a trónt, aki már a királynő halálának estéjén beszédet fog intézni a nemzethez. Felesége, Kamilla lesz a királyné. Károly dönthet majd, hogy a trónon megtartja nevét, vagy felvesz egy másikat. Amennyiben megtartja, ő lesz III. Károly, és pár hónappal a temetést követően fogják királlyá koronázni. Ugyancsak valószínű, hogy ezáltal Vilmos herceg veszi át szerepét walesi hercegként.

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?