Érdekes, Film

HIHETETLEN! 16 dolog, amit Nostradamusnál is pontosabban sikerült megjósolnia a Simpson családnak

Viszonylag ritka, hogy egy alapvetően szórakoztatásra és véget nem érő humorra alapozó animációs sorozat messze menő gazdasági és közéleti “próféciákkal” hívja fel magára a figyelmet, de a Simpson család készítői valahogy mindig is hátborzongatóan pontosan nyúltak bele az ehhez kapcsolódó témákba. A teljesség igénye nélkül most össze is gyűjtöttünk 16 olyan dolgot, melyet Nostradamusnál is pontosabban sikerült megjövendölnie a Simpson család alkotói csapatának…

 

 

1. Donald Trump elnökké választása.

2. Gazdasági válság Görögországban.

3. Bengt R. Holmström közgazdasági Nobel-díja.

2010-ben a Simspon család egyik epizódjában egy olyan listát mutattak, melyen Bengt R. Holmström a Nobel-díjasok között szerepel. Ilyesmiről ekkor még szó sem volt, ám hat évvel később, 2016-ban Bengt tényleg megkapta a közgazdasági Nobel-díjat.

 

 

 

 

 

 

4. Siegfried & Roy tigristámadása.

Egy 1993-as Simspon család epizódban a népszerű bűvészpárosra, Siegfried-re és Roy-ra a saját betanított fehér tigrisük támadt rá. 10 évvel később ez a valóságban is megtörtént.

5. Németország legyőzi Brazíliát a 2014-es világbajnokságon.

Egy 2014-es Simpson család epizódban láthattuk, amint Németország legyőzi Brazíliát, illetve több utalást is hallhattunk a nemzetközi labdarúgó szövetség korrupciójára. Még abban az évben Németország legyőzte és búcsúztatta Brazíliát a világbajnokságról, nem sokkal később pedig a FIFA korrupciós botránya is globális méreteket öltött.

6. Lady Gaga a Super Bowl-on.
Nehéz eldönteni, hogy mi a meghökkentőbb, az, hogy a Simpson család epizódját követően Lady Gaga valóban saját showt kapott a Super Bowl döntőjében, vagy az, hogy még az előadáson is épp úgy, ,,fellógatva” láthattuk, mint a pár évvel korábbi Simpson család epizódban?!

7. Guitar Hero videojáték.

8. NSA lehallgatási botrány.

A Simpson családról készült mozifilmben több jelenetben is láthatjuk, ahogy az NSA lehallgatja az amerikai állampolgárok telefonjait és kémkedik utánuk. Néhány évvel később Edward Snowden, az NSA egyik volt alkalmazottja robbantotta ki az ezzel kapcsolatos világ méretű botrányt.

 

 

 

 

9. A Rolling Stones hallhatatlansága.

Egy 1995-ös jövőben játszódó epizódban azt láthatjuk, hogy a Rolling Stones 2010-es turnéjának egyik plakátja lóg a Lisa és férje háta mögött a falon. Láss csodát, bő 15 évvel később a Rolling Stones még javában turnézik, ahogy azt a plakáton is megjósolták annak idején.

10. Neymar sérülése a 2014-es labdarúgó világbajnokságon.

11. Trump látogatása Szaúd-Arábiában.

12. Auto-correct okozta problémák az okostelefonokon.

További érdekesség, hogy ebben az 1994-es epizódban egy ,,almás logóval” fémjelzett mobiltelefont láthatunk, mely kísértetiesen hasonlít a 2007-ben bemutatott első Apple okostelefon logójára.

13. Támadás a Világkereskedelmi Központ ellen.

Ez inkább csak egy összeesküvés-elmélet, ám az rajongók közül sokan úgy gondolják, hogy ebben az 1997-es Simspon család epizódban valószínűleg megjósolták a 2001. szeptember 11-i terrortámadást, a képen látható újságban ugyanis a ,,9/11″ dátum olvasható, melynek a 11-es részét a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak sziluettje szimbolizál a magazinban.

 

 

 
 

 

 

14. Ebola-járvány.

Ebben az 1997-es epizódban Marge egy Ebola vírussal kapcsolatos könyvből olvas fel Bartnak. 14 évvel később pedig láss csodát, újfent felütötte a fejét az ebola járvány, mely a Nyugat-afrikai Ebola-járvány néven vált ismertté, és amely több tízezer halálos áldozatot követelt.

15. Videotelefonálás.

Ennek az 1995-ös jövőben játszódó Simspon család epizódnak az idején még sci-fi-be illőnek tartottuk a videotelefonálás lehetőségét, ám eltelt 20 év és tessék, mára tényleg bárki számára elérhető ez a kommunikációs lehetőség.

16. Okosóra.

Az Apple Watch-ra hajazó okosóra szintén ehhez az 1995-ös jövőben játszódó Simspon család epizódhoz köthető, melyben Lisa férje egy Apple Watch-hoz hasonló órán keresztül telefonál. Majd 20 évvel később, 2014. szeptember 9-én az Apple végül tényleg piacra dobta az Apple Watch-t.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?