Érdekes, Történelem

A 17 legfurcsább háborús gépezet, amit az emberek többsége még sosem látott

Amióta csak az emberek háborúzni kezdtek, a hadipar és a katonai technológia fejlesztése az egyik legköltségesebb ágazat a világon. Meglepő módon a múltbéli tragikus háborúk mégis hozzájárultak ahhoz, hogy az emberiség a határait feszegetve egyre újabb és újabb vívmányokkal álljon elő. Ehhez persze rengeteg kísérletezésre volt szükség, ezért nem meglepő, hogy a szüntelen próbálkozásokból néha őrült szörnyetegek születtek. Most 17 olyan katonai gépezetet gyűjtöttünk össze, amiknek egy normális világban örökre az őrült tudósok elméjében kellett volna maradniuk, és sosem lett volna szabad testet ölteniük.

 

 

 

1 A Kugelpanzer egyszemélyes páncélozott jármű volt, amit Németország épített a második világháború idején. A jármű története gyakorlatilag ismeretlen, csak annyit tudunk róla, hogy legalább egy példányát Japánba exportáltak és a Kvantung-hadsereg használta.
most bizarre machines of war ball tank resize md
2 A Surcouf a valaha volt legnagyobb francia tengeralattjáró volt, mely valójában egy romboló hajó és egy tengeralattjáró bizarr keveréke volt.
submarino surcouf 1280x720
3 Vespa 150 TAP – páncéltörő robogó.
most bizarre machines of war gun vespa resize md
4 A németek már a második világháború idején távirányításos, robbanó mini-tankokat fejlesztettek.
most bizarre machines of war gun goliath tank resize md
5 A Chrysler TV-8 egy nukleáris meghajtású tank volt.
Chrysler TV 8 Was Nuclear Based Conceptual Tank 5 730x350
6 Hallottál már Isten rúdjáról?
59b14d8845e2381e008b4a06width1200formatjpeg



Az amerikaiak az 50-es években 6 méter hosszú, 30 centi vastag volfrám rudakat akartak a katonai műholdakról az ellenséges területekre dobni. Egy ilyen lövedék nagyjából a hangsebesség 10-szeresével érte volna el a célpontot, ahol akkora pusztítást végzett volna, mint egy atombomba, csak nukleáris szennyezés nélkül.

7 A Ribauldequin-t III. Eduárd angol király vetette be dühében a 100 éves háborúban, de mivel túlságosan sokáig tartott újratölteni, ezért nem volt túl népszerű.

most bizarre machines of war rubauld resize md
8 A Cár-harckocsi az első világháború idején született. 40 tonnás volt, leglátványosabb jellemzői pedig a 9 méteres kerekei voltak, amikkel bármilyen akadályon, különösen az árkokon, könnyedén képes volt átgázolni.
most bizarre machines of war tsar tank resize md
9 A második világháborúban az amerikaiak galambok által vezérelt bombákat akartak készíteni. A madarak kis képernyőn keresztül látták volna a tájat, és a célponthoz repülve kellett volna megsemmisíteniük azokat.
most bizarre machines of war pigeon missile resize md
10 Ezeket a furcsa, dugóhúzó-szerű harckocsikat arra tervezték, hogy a vastag hó és jégtakarón is könnyedén tudjanak közlekedni. Furcsa felépítésük nemcsak az előre hátra, de a balra-jobbra irányú mozgást is lehetővé tette számukra.
bizarre war machines corkscrew1 resize md
11 A Progvev-T harckocsinak az elejére egy Mig-15 sugárhajtóművét szerelték fel, hogy a tank képes legyen megtisztítani maga előtt az utat az aknáktól.
dyhnn
12 A Praying Mantis nevű hordozható géppuskát úgy tervezték, hogy képes legyen átlőni a katonai barikádok fölött.
isDNHkh
13 A Boirault machine egy tank prototípus volt még az első világháború idején. A páncélzata ugyan még hiányzott és úgy tervezték, hogy egy szögletesen guruló sínen közlekedjen, de kétségtelenül a modern harckocsik őse volt.
Boirault machine underway
14 Az orosz Object 279 harckocsit úgy tervezték, hogy ellenálljon a nukleáris robbanásoknak.
bizarre war machines kotin resize md 4

 

 

 

 

15 A Focke-Wulf („Jetkopter”) egy függőlegesen le- és felszálló elfogó vadászgép volt, de a második világháború végén még csak szélcsatornában tesztelték, amikor a szövetségesek elfoglalták a gyártóüzemet, és ezzel örökre megpecsételték a sorsát.
bizarre war machines triebflugel resize md 1
16 A ,,Vakond” Winston Churchill egyik kedvenc projektje volt. Ez a harckocsi egy könnyű páncélt kapott és teljesen fegyvertelen volt, mivel úgy tervezték, hogy a föld alatt, a fegyverektől távol tör be az ellenséges területekre. A gép súlya 130 tonna volt, hossza pedig valamivel több, mint 23 méter.
bizarre war machines nellie resize md 2
17 A Landkreuzer P.1000 Ratte lett volna a valaha épített legnagyobb tank a világon. Ez az 1000 tonnás háborús behemót kétségkívül impozáns látvány lett volna a harcmezőn. Az eredeti tervek szerint 35 méter hosszú, 11 méter magas, és 14 méter széles lett volna, emiatt azonban komoly akadályt jelentett volna a hidaknak, ellenben nagyon könnyű célpont lett volna a légitámadásoknak, így az ötletét végül elvetették.

Haborus harcigepek 1

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?