Belföld, Hírek

Breaking: akkora változás még nem volt a hazai mobilpiacon, mint ami most jön – Erről akkor is tudnia kell, ha nem vodafone-os!

Óriási üzlet, akkora, amekkora a Matáv privatizációja óta nem volt a magyar távközlési piacon: a 4iG informatikai óriáscég és a magyar állam megveszi a Vodafone magyar cégét.

 

 

 

Megveszi a 4iG és a magyar állam a hazai Vodafone-t: az erről szóló közleményt most adta ki az informatikai nagyvállalat. Mint írják, előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a 4iG Nyrt., a magyar állam képviseletében a Corvinus Zrt., valamint a Vodafone Europe BV a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. százszázalékos részvénycsomagjának adásvételéről.

Hozzátették: a tranzakció értéke 715 milliárd forint.

A Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt. Az akvizícióval egy döntően magyar tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoport jöhet létre, amely az ország második legnagyobb szolgáltatójává válhat” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. „Az akvizíció sikeres lezárását követően vállalatcsoportunk Magyarország egyik legnagyobb digitális infrastruktúrájával rendelkezhet, amely kiemelt szerepének köszönhetően hosszú évtizedekre a hazai távközlés meghatározó szereplőjévé válhat” – tette hozzá Jászai Gellért.

A tervezett akvizícióval a 4iG Nyrt. 51%-os, a Magyar Állam 49%-os tulajdont szerezhet a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban, az üzlet 2022 végéig le is zárulhat – írják.

4iG a legnagyobb hazai informatikai cég, tulajdonosa a Mészáros Lőrinc korábbi bizalmi emberének és kiemelt vezetőjének számító Jászai Gellért. A cégcsoport az elmúlt években jelentősen terjeszkedett a piacon: többek között a hazai Digi csoportot vásárolták fel, az Antenna Hungáriával közös űrtechnológiai céget alapítottak, de övék a montenegroi Telenor távközlési vállalat is.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?