Belföld, Hírek

Szalmonellával szennyezett fűszert hívott vissza a Lidl: ha ilyet vett, véletlenül se használja!

Egy szalmonellával szennyezett fűszer-keveréket hívott vissza a Lidl, az üzlet arra kéri a vásárlóit, hogy ha vásároltak belőle akkor vigyék vissza.

 

 

 

Pizza fűszer-keveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.

 

 

 

 

 

 

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatás szerint a visszahívás csak a 2020. március 12-i minőségmegőrzési idejű, L803101-es tételszámú, 20 grammos Mikado Pizza fűszerkeverékre vonatkozik, az áruházlánc által forgalmazott más termékre nem.

A Lidl kéri a vásárlókat, ha a jelzett minőségmegőrzési idejű és tételszámú termékből vásároltak, azt ne fogyasszák el, vigyék vissza az áruházlánc bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

 

 

 

 

 

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így az ételek főzése, sütése során felhasznált pizza fűszerkeverék fogyasztása nem okoz szalmonellás megbetegedést – jelezte a cég.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?