Belföld, Hírek

Ön is belefutott már? Új módszert vezetett be az Aldi az alkoholárusítással kapcsolatban

Új módszert vezetett be az Aldi üzletlánc az alkoholárusítással kapcsolatban. Mindenkitől, még egy teljesen egyértelműen nagykorú vásárlótól is személyigazolványt kérnek, ha az alkoholt szeretne vásárolni. De miért is van erre szükség?

 

 

Az Aldi legújabb stratégiája hamar felkeltette az internetezők figyelmét, hiszen ha egy 18 évnél jóval idősebb illetőtől kérnek személyigazolványt alkoholvásárlás előtt, azon bizony meglepődik. Jelenleg pedig úgy néz ki, hogy hiába van az embernek mondjuk hosszú ősz szakálla, az Aldi mostantól teljesen biztosra megy, mikor arról van szó, hogy kiszúrják az illetéktelen alkoholvásárlókat.

hvg.hu megkeresésére az Aldi elárulta, hogy az okmányok elkérésével a dolgozóik munkáját kívánják megkönnyíteni:

Az Aldi szerint a folyamat úgy zajlik, hogy a kasszások elkérik a vásárlók azonosító okmányát, a pénztáros a kassza rendszerébe begépeli a pontos születési dátumot, a szoftver pedig egy egyszerű kivonási műveletet végez a születési dátum és az aznapi dátum alapján. A folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se kerülhessen sor 18 év alatti személyek részére alkoholos tartalmú ital értékesítésére

– írja a lap.

A cég hozzátette, az ellenőrzés során semmilyen egyéb adatot nem vizsgálnak meg a személyazonosító igazolványokon, valamint az ellenőrzés során sem rögzítenek semmit.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?