Belföld, Hírek

A magyarok ötöde alig várja, hogy újra oltást kapjon

31 százalék viszont továbbra sem venne fel semmilyen oltást.

 

 

 


A magyarok 19 százaléka, amint lehet, felvenné a harmadik oltást, 20 százalék pedig még idén oltatná magát – derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből.

8 százalék mondta azt, hogy az oltás szerinte csak jövőre lesz esedékes, 22 százalék szerint pedig a harmadik oltásra már nem lesz szükség.

Ezen felül a válaszadók 31 százaléka továbbra sem adatna be magának egy koronavírus elleni oltást sem. A nemek között minimális eltérést látunk: a nők 32, a férfiak 29 százaléka mondta ezt.

A kutatásból kiderül az is, hogy a felsőfokú végzettséggel bírók 27 százaléka az, aki ha nem is azonnal, de még idén oltatná magát újra, míg az alacsonyabb iskolázottságúak és a középfokú képesítéssel bírók 17-17 százaléka tenne így az év végéig. Az elutasítók a középfokú végzettségűeknél vannak a legtöbben (37 százalék), míg a felsőfokú végzettségüeknek a 24 százaléka gondolkodik így.

A budapestiek szignifikánsan nagyobb arányban (33 százalék) oltatnák magukat újra, miközben a községekben ez csak 15, a városokban 12 százalék, a megyeszékhelyeken 17 százalék.

 

 

 

 

forrás: hvg.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?