Érdekes, Hírek, Külföld

Már erre készülnek? Hátborzongató videót tett közzé a New York-i hatóság: hogyan kell védekezni atomtámadás esetén!

Hátborzongató videót tett közzé New York város önkormányzatának vészhelyzeti hivatala: azt magyarázzák el a lakosságnak, mi a teendő atomtámadás esetén.

 

 

Meglehetősen borzongató videót tett közzé New York város vészhelyzeti hivatala arról, mi a teendő atomtámadás esetén. A tájékoztató nem a tartalma miatt meredek, hanem azért, mer e szerint a hatóságok fontosnak tartják, hogy erről tájékoztassák a lakosságot.

A városi sajtóiroda igyekezett rögtön leszögezni: „Noha nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy nukleáris fegyverrel kapcsolatos incidens történjen New Yorkban vagy közelében, fontos, hogy a New Yorkban élők ismerjék a biztonság megőrzésének lépéseit” – írja a The Daily Mail.

Íme a videó:

Nukleáris támadás történt. Ne kérdezd, miért és hogyan, de a nagy bomba felrobbant – indítja egy mosolygós hölgy a videót, amelyben elmagyarázza, mit tegyen az átlagpolgár ilyen esetben.

A klipben lényegében három fontos dologra hívják fel a figyelmet:

  1. Ha bomba robbant, azonnal keressen mindenki épületekben menedéket. Nem elég az autóban elbújni. Mindenki maradjon távol az ablakoktól.
  2. Maradjon mindenki beltérben! Ha van pince, rejtőzzön oda! Ha a robbanás idején kinn tartózkodott, mosakodjon meg szappannal, ha lehet, zuhanyozzon le!
  3. Figyelje a tájékoztatásokat: a hatóságok jelezni fogják, mi a további teendő!

A videót hétfőn tették közzé, miután már a sokadik orosz fenyegetés hangzott el a nyugati világ ellen: ezúttal Alekszej Zsuravlev orosz radikális parlamenti képviselő jelentette ki, lecsapnak új fegyvereikkel a nyugati partra, a robbanásokat és a gombafelhőt pedig Mexikóból is látni lehet majd. Az oroszok fenyegetéseikben legtöbbször új fegyverrendszereikre utalnak, mondván: legújabb, Szarmat (a nyugati sajtóban Sátán-2 néven emlegetett) rakétájuk el tudja pusztítani ellenségeiket olyan sebességgel, melyet korábban még nem látott a világ.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?