Életmód, Érdekes, Külföld

23 kép, ami bizonyítja, hogy a Japánok az őrült találmányok terén is élen járnak

Mi jut eszedbe először a Japánokról? Animációs rajzfilmek? Gasztronómia? Netán az abszurd, jövőt idéző, mégis sokszor teljesen felesleges találmányok? Hát, persze. Legalábbis az emberek túlnyomó többségének biztosan, ami nem is véletlen, hiszen a Japánok mind a mai napig élen járnak a szokatlan találmányok terén. Hogy ezt alátámasszuk, az alábbi listán 23 olyan furcsa és kissé bizarr innovációt gyűjtöttünk össze, melyek a világ bármely más részén szokatlanok lennének, de Japánban teljesen hétköznapinak számítanak.

 

 

 

1. Nincsenek dohányzásra kijelölt helyek, ahogy csikktartós szemetesek sem, mivel nem szeretik a dohányzókat. Akik mégis nyilvános helyen szeretnének cigarettázni, azoknak ilyen, hordozható hamutartót kell maguknál tartaniuk.
2. ,,Kozmikus” édességek.
3. Az oszakai társasházak liftjében egy felgyulladó esernyő ikon jelzi, ha odakint esik az eső, így a lakóknak még van idejük gyorsan visszaszaladni egy esernyőért.


4. A felkelő nap országában a csatornafedelekre is különösen nagy hangsúlyt fektetnek.
5. Az állatkertekben található apró lyukakon keresztül bármikor kezet rázhatunk az ott élő állatokkal, már ha ők is akarják persze.
6. Egy japán drón, mely az egyik legérdekesebb kütyü, amit valaha is a Nemzeti Űrállomásra küldtek. Semmi más dolga sincs, csak naphosszat követni és fényképezni az űrhajósokat.
7. Igaz, ami igaz…a Japánoknak az animációs világ a gyengéjük, mely az életük számtalan részén megmutatkozik.


8. A teherautók többsége oldalról is nyitható az egyszerűbb és gyorsabb ki-be pakolás érdekében.
9. A nyilvános női WC-kben speciális eszközök vannak felszerelve, melyek különféle hangokat játszanak le, hogy a hölgyek könnyebben tudják végezni a dolgaikat.
10. Speciális esernyők, melyek mintázata csak akkor válik láthatóvá, ha vizes lesz az esernyőt.
11. Ilyen fém oszlopok vannak felszerelve a járdán, hogy a biciklisek ne tudjanak túl gyorsan száguldozni a járókelők között.
12. Úgynevezett exoskeleton (mesterséges külső váz), mely többszörösére emeli az emberek terhelőképességét. Az ára másfél millió forintról indul.
13. Pokémonos fürdőbomba, aminek a belsejében (stílszerűen) természetesen meglepetés Pokémon is vár.
14. Japánban a rágógumikat külön jegyzettömbre hasonlító papírcsomaggal árusítják, hogy legyen mibe köpni a rágógumit, ha már elment az íze.
15. Speciális, kifejezetten videojátékosok számára kifejlesztett székek.
16. Dizájner zöldségek és gyümölcsök, amik épp olyanok, mint a normálisak, mégis többszörös árat is képesek fizetni értük a vásárlók.
17. A Japánok kifejlesztettek egy hűtőt, ami odagurul hozzánk, ha szólunk neki. Ez már tényleg a jövő! ?
18. Rendkívül látványos, csésze-formájú erkélyek.
19. Nyilvános telefonfülke, akváriummal. (Kiotó)
20. Automaták, amik random (kézzel írott) szerelmes levéllel lepik meg a manga-rajongó Japánokat.

 

 

 

 

21. Ingyenesen használható, lelakatolható esernyőtartó egy hotel recepciójánál.
22. Mosolygó lökhárítók, hogy még inkább rajzfilmszerűvé tehessék a gépjárműveiket.
23. Végezetül pedig egy jó tanács, amit sose felejts, ha egyszer Japánban jársz: a nyilvános fotóautomaták többségével nem lehet normális fotót készíteni, ezek ugyanis alapból felnagyítják a szemünket!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?