Egyéb

A vőlegény szülei elutasították a molett nőt, később könyörögnek neki, hogy menjen hozzá

Ben a főiskolán találkozott Stephanie-val, és beleszeretett. Bár nem volt homokóra alakja vagy a többi lány közül a legelképesztőbb külseje, a férfi szemében mégis ő volt a legszebb, és imádta őt.

 

 

 

Stephanie is fülig szerelmes volt belé, és amikor két hónappal az udvarlásuk után megkérte a kezét, a lány boldogan bólintott igent. Ben ekkor úgy döntött, hogy bemutatja Stephanie-t a szüleinek, és hazahívta vacsorára. A szülei, Stella és Richard azonban komorrá váltak, amikor meglátták, hogy egy plus size nő lép be a házukba a fiukkal.

“Ben – suttogta Stella, amikor Stephanie belépett, és letelepedett a nappali kanapéjára. “Ő a lány anyja?”

“Mi?” Ben felvonta a szemöldökét. “Anya, miről beszélsz egyáltalán? Ez gonoszság! Ő Stephanie, a lány, akit be akartam neked és apának mutatni…”

“Ő TÚL NAGY, Ben! És ettől túl öregnek tűnik a korához képest” – mondta Stella határozottan. “Tényleg azt várod, hogy elfogadjuk őt menyünknek?”

“Anya!” Ben visszavágott. “Még csak nem is ismered őt jól! Hogy ítélkezhetsz csak így fölötte? Kérlek, hagyd ezt abba!” – mormolta dühösen, miközben elsétált.

Stella és Richard izgatottan várták a fiuk menyasszonyát, de ilyesmire nem számítottak. Valójában egy karcsú és vonzó nőre számítottak, nem pedig egy kanapéra!




Vacsora közben Stella Stephanie-t bámulta, amint az újabb adag spagettit evett, és a következő szelet fokhagymás kenyérért nyúlt. Stella és Richard aggódó pillantásokat váltottak, és egy idő után Stella megszólalt.

“Ben – mondta, miközben a villáját a tányérja mellé tette. “ENNEK VÉGET KELL VETNI…”

Ben szünetet tartott az evésben, és tanácstalanul bámult rá. “Mi a baj, anya?”

“Te és ez a lány… Nem helyeseljük a kapcsolatotokat!” Stella kijelentette. “Nem bánjuk, ha barátok maradtok, de apád és én ezt nem tűrhetjük el!”

Stephanie abbahagyta az evést, és ugyanúgy meglepődött, mint Ben. “Valami rosszat tettem, Mrs. Miller? Ben és én szeretjük egymást, és….”

“Tessék?!” Stella hátralökte a székét, és felpattant. “Ki adta neked a jogot, hogy félbeszakítsd a fiammal folytatott beszélgetésemet?”

Stephanie szemei felcsillantak. “Nem volt szándékomban. Én – én sajnálom….”

“Sajnálod?” Stella rávillantott a nőre. “A bocsánatkérésed nem old meg semmit! Akarod tudni, miért vagyok ennyire dühös? Nos, azért, mert TÚL NAGY vagy, és egy nap fel fogsz robbanni, ha így folytatod az evést! Ne hidd, hogy jobban szeretsz enni, mint a fiam!” – kiabált Stephanie-ra, akinek a könnyei nem szűntek meg. De Stella még nem fejezte be.

“Tudod mit, térjünk a tárgyra, jó? Nem akarlak téged az életében látni. Megértetted? HAGYD ŐT BÉKÉN!”

Ezen a ponton Ben elvesztette a hidegvérét. “Anya, ez egyenesen aljas dolog! Ne sértegesd őt így!”

“Fogd be, Ben!” – szólt közbe az apja. “Ne szegülj szembe anyáddal senki előtt! Elfelejtetted a jó modorodat?

Ben nem hitte el, hogy a szülei így viselkednek. Stephanie viszont nem tudta visszatartani a könnyeit, és hirtelen távozott. “Sajnálom, Ben” – mondta neki, mielőtt elment. “Fogalmam sem volt róla, hogy ezért hívtál ide! Köszönöm, hogy így megsértettél!”

Ahogy Stephanie elment, Ben dühös volt. “Ti ketten teljesen megőrültetek? Mit csináltatok?”

Ben elmondta a szüleinek, hogy szereti Stephanie-t, és CSAK őt akarja feleségül venni, de ők nem voltak hajlandóak meghallgatni. Sőt, mivel anyagilag még mindig tőlük függött, megfenyegették, hogy anyagilag nem segítik tovább, ha elveszi Stephanie-t. Végül Ben kénytelen volt szakítani Stephanie-val, annak ellenére, hogy feleségül akarta venni.

Stephanie sírva fakadt, amikor a férfi közölte vele, hogy vége van közöttük. “Ben!” – könyörgött neki könnyes szemmel. “Ne tedd meg… Meg tudjuk oldani. Csinálhatunk valamit…”

“Sajnálom, Steph” – mondta a férfi. “Remélem, egyszer majd megbocsátasz nekem…”

Miután szakított Stephanie-val, Ben szülei bemutatják neki a család barátjának lányát, Miát. Ő volt minden, amit Ben szülei reméltek a leendő menyükben: karcsú, csinos és lenyűgöző. Stella és Richard úgy gondolták, hogy ez kiváló módja annak, hogy eltereljék a férfi figyelmét Stephanie-ról.

De Mia egyáltalán nem hasonlított Stephanie-ra. Hideg volt, önző és arrogáns. Ben gyűlölte őt, és végül véget vetett a kapcsolatuknak. Amikor a szülei rájöttek, elkezdtek kiabálni vele. De Bennek elege lett.

“Elég volt!” – kiabálta. “Szó szerint ti irányítjátok az életemet! Még levegőt sem kapok a beleegyezésetek nélkül! Jobb lett volna, ha egyszerűen kidobtok…” – morogta, és elsétált, becsapva maga mögött a hálószoba ajtaját.

Attól a naptól kezdve Ben elkezdte tartani a távolságot Richardtól és Stellától, és ritkán beszélt velük. Ráadásul állandóan zaklatottnak tűnt.

Richard és Stella végül felismerték, hogy elüldözik tőlük a fiukat, ami miatt szörnyen érezték magukat. Ezért elhatározták, hogy jóvá teszik a hibáikat, és felkeresték Stephanie-t. Nem is sejtették, hogy mi vár rájuk…

Stephanie zavarba jött, amikor aznap reggel meghallotta a csengőt, mert nem számított látogatóra. Ami még jobban meglepte, az Ben szülei voltak a verandáján. “Mr. és Mrs. Miller? Mit keresnek itt?”

Richard és Stella kínos pillantást váltott egymással. “Elnézést kérünk azért, ami legutóbb történt – mondta Stella. “Most már értjük, hogy Ben soha nem szeretne senkit annyira, mint téged. Kérlek, bocsáss meg nekünk, és menj hozzá feleségül. Könyörgünk neked….”

De Stephanie visszautasította. “Sajnálom, Mr. és Mrs. Miller, de nem megyek vissza Benhez. Ha igazán szeretett volna, akkor harcolt volna értem, ahelyett, hogy meghátrál…”.

“De drágám…”

“Csak az idejüket vesztegetik, Mr. és Mrs. Miller” – vágta félbe őket. “Sajnálom, de most már van valaki az életemben…”

Richard és Stella észrevették, hogy egy fiatalember reggelit készít, amikor Stephanie tovább nyitotta az ajtaját. “Tom és én már egy ideje együtt vagyunk, és boldogok vagyunk” – árulta el Stephanie. “Sőt, ő és a szülei is azért szeretnek, aki vagyok. Úgyhogy kérem, soha többé ne zaklassanak engem….”
Ezzel Stephanie becsapta az ajtót. Ben szülei megértették, hogy ők a hibásak a fiuk nyomorúságáért, de nem sokat tehettek ellene.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A gyerekeknek joguk van a boldogsághoz és a saját döntésükhöz. Stella és Richard éket vertek Ben és Stephanie közé, mert a lány nem felelt meg az elvárásaiknak. A tetteik nagy hatással voltak Benre, és végül eltávolodott tőlük.
  • A szépség belülről fakad. Végül Stephanie talált valakit, aki csodálta őt olyannak, amilyen, és ki tudott állni mellette – Tom meglátta a szépséget Stephanie-ban, amit Ben szülei nem tudtak.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?