Belföld, Hírek

A mezőtúri kórházban sem lehet ügyeleti időben szülni, mert nincs elég orvos

Hasonló a helyzet a szolnoki és a várpalotai kórházakban is.

 

 

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben júliusban ügyeleti időben nem tudnak szülni a kismamák, mert jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos – írja a Telex.hu.

Szülész, nőgyógyász ugyan dolgozik az ügyeleti időszakban is, de az aneszteziológia hiányában, a betegbiztonság érdekében egy másik kórház lett kijelölve a szülő nőknek ezekre a napokra – jeleztet Szűcs Dániel mezőtúri alpolgármester, miután egyeztetett a kórház főigazgatójával, dr. Szecsei Klárával. Az alpolgármester a Facebookon azt írja, a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, önkormányzati lakást is ajánlanak az új aneszteziológusnak.

Szolnokon át, Várpalotán keresztül az fővárosi Uzsoki Utcai Kórházig, több szülészeti helyszín jelezte időszakosan szünetelteti a szülészet-nőgyógyászati ellátását az egészségügyi intézményében. Szolnokon például csak hétfőn és szerdán szülhetnek a kismamák, mert nincs elég ember. A várpalotai egységben július 18-tól augusztus 5-ig nem működik a szülészet, az ellátásra a veszprémi kórházat jelölték ki.

forrás: hvg.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?