Belföld, Hírek

Vizsgálatot indít Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében az Oktatási Hivatal

Vizsgálatot indít Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében az Oktatási Hivatal. A felsőoktatási törvények előírásai alapján hatósági felülvizsgálatot indítható a felsőoktatási létesítmény működése jogszerűségének átvizsgálására.

 

 

 

 


Az Oktatási Hivatal ezzel a jogával él is, hétfőn veszi fel a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel, hogy elkezdhessék Karácsony ügyének kivizsgálását.

A Corvinus Egyetem szabályzata előírja, hogy a tanársegédi kinevezéshez az első után egy második nyelv előadói szintű tudása kellett volna. Budapest főpolgármestere az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2000-ben tette le a lektorátusi nyelvvizsgáját, ami a diploma megszerzéséhez elengedő volt, azonban a későbbi oktatói kinevezéshez nem. Az egyetemi lektorátusi vizsgák soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák – írta az Index.

Karácsony Gergely nyelvtudása azután lett felkapott téma, miután az Economistnak tett interjújában alacsonynak és kövérnek nevezte Orbán Viktort, amiért később elnézést kért. Nem mindenki nézte el a bocsánatkérést, Fürjes Balázs ennek hatására a főpolgármester nyelvtudását kezdte el firtatni.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?