Hírek, Külföld

Kim Dzsong Un beállt az oroszok mögé: felajánlotta a segítségét Vlagyimir Putyinnak

Észak-Korea egyike volt annak az öt országnak, amely azzal a márciusi ENSZ-határozattal szemben szavazott, amely elítélte az orosz agressziót.

 

 

A Yonhap hírügynökség a KCNA-ra hivatkozva közölte: Kim Dzsong Un teljes támogatását ajánlotta fel Oroszországnak, amelyet levélben fejezett ki az ország június 12-i nemzeti ünnepe alkalmából.

Észak-Korea vezetője gratulációjában arról írt, hogy az orosz nép hatalmas sikereket ért el, amelyet annak „az igazságos ügynek szentelt, hogy biztosítsa az ország méltóságát és biztonságát, miközben ezerféle kihívással és nehézséggel kellett szembenéznie”.

A Vlagyimir Putyinnak címzett üzenetét azzal zárta, hogy a koreai nép teljes támogatását és bátorítását nyújtja az országnak, miközben tiszteletét fejezte ki az Orosz Föderáció nemzeti ünnepe, Oroszország napja alkalmából – számolt be a TASS orosz állami hírügynökség.

A Kreml legtöbb szövetségese idáig a kapcsolataik ellenére is a háborúval szemben foglalt állást, ám Észak-Korea már egyike volt annak az öt országnak, amely azzal a márciusi ENSZ-határozattal szemben szavazott, amely elítélte az orosz agressziót.

Észak-Korea cseppet sem figyelmen kívül hagyható katonai tényező, mert bár azt maga Kim Dzsong Un is elismerte, hogy éhínség tombol az országban, ennek ellenére a phenjani vezetés rendszeresen interkontinentális ballisztikus rakéták lövöldözésével kerül a nemzetközi hírekbe.

Az észak-koreai vezető korábban már a győzelem napján is gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, akkori levelében „szilárd szolidaritásáról” biztosította Moszkvát, valamint „szent ügyét, amelyet az ellenséges erők politikai és katonai fenyegetéseinek, zsarolásának felszámolására indított”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?