Hírek

Interjút adott Soros György: szerinte Orbán Lukasenka példáját követi

Kocsis Máté a Fidesz nevében egy több mint 30 éves fotóval válaszolt.

 

 

 




 

Közzé tette egy rövid részletet a Magyar Narancs a héten megjelenő számukból, amelyben Soros Györggyel interjúztak a milliárdos pénzember 90. születésnapja alkalmából.

Az önkény nem tűri a kritikai gondolkodást – mondja a magyar származású üzletember, aki ezzel köti össze azt, hogy alapítványának irodája költözni kényszerült Magyarországról.

Kifejtette: amikor régiónkban 1989-ben leomlottak a határok, nem csak a nyitott határok jelentették a nyílt társadalmat (amiről alapítványa is kapta a nevét), hanem „elsősorban a gondolkodás nyitottságát jelenti, a dogmák elutasítását, annak belátását, hogy másoknak is lehet igazuk, mi pedig sokszor tévedhetünk.”

Hozzáteszi, aki dogmatikusan gondolkodik, az nem tűri az ellentétes véleményt, nem tartja tiszteletben a másik embert.

A CEU (Közép-Európai Egyetem) Budapestről való elüldözése természetesen rosszul érintette, de úgy gondolja, ez nem személyének szólt.

„A CEU elüldözése az első lépése volt az akadémiai szabadság megfojtásának Magyarországon, amit azután az Akadémia tönkretétele követett, az egyetemek úgynevezett privatizációja, az egyetemi autonómia elvétele” – mondja Soros.

Megjegyzi: a kormány hadakozása a tudományos élettel olyan, „mintha azt akarná elérni, hogy a Nap forogjon a Föld körül.”

„Amikor elüldözte az alapítványt és az egyetemet, Orbán nem tett mást, csak Lukasenko példáját követte: először Fehéroroszországban tiltották be az alapítványt, és Lukasenko volt az, aki elüldözte a European Humanities Universityt Minszkből. Úgy tűnik, Orbán Lukasenko legjobb tanítványa” – teszi hozzá az Amerikában élő milliárdos.

A Fidesz nem késlekedett a válasszal: Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője Facebook-oldalán egy több mint 30 éves fotóval válaszolt, amin az akkoriban épp Soros-ösztöndíjas Orbán Viktort vegzálják épp rendőrök. A képhez azt írta:

 

 

 

„Orbán Viktor viszonya a diktatúrákhoz az alábbi képen jól látható. Ez a Fidesz válasza Soros György hazugságára.”

Az agg amerikai spekuláns, Soros György szerint Orbán Viktor “Lukasenko legjobb tanítványa”. Orbán Viktor viszonya a diktatúrákhoz az alábbi képen jól látható. Ez a Fidesz válasza Soros György hazugságára.

Közzétette: Kocsis Máté – 2020. augusztus 18., kedd

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?