Belföld, Hírek

Kommandósok vitték el a Váradi Roma Café énekesének 17 éves fiát

Állig felfegyverkezett kommandósok lepték el pár napja a Váradi Roma Café egyik alapítója és énekese, Váradi Róbert VII. kerületi otthonát. A TEK-esek felszólítására a zenész nyitott ajtót, ám hamar kiderült: nem őt, hanem a 17 éves fiát keresik.

 

 

A „kis” Robikát, ahogy az ismerősei hívják, nem csokilopás miatt kereste fel a rendőrség elit alakulata: súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják a kamaszt. A híres család sarja a rendőrség adatai szerint egy prostituáltat rávett, hogy költözzön hozzá, s a 24 éves nő eleget is tett az invitálásnak. Ma már biztos azt mondja, bár ne tette volna, miután a fiatalkorú házigazda többször brutálisan megverte, a telefonját összetörte, a pénzét pedig az utolsó forintig elvette. Róbert megtiltotta halálra rémült barátnőjének, hogy a rokonaival vagy az ismerőseivel tartsa a kapcsolatot.

A házkutatás során a rendőrök a lakásban engedéllyel tartott fegyvereket is találtak.

– Borzalmasan megijedtem, amikor a házban egyezer csak kommandósok tűntek fel. Élőben soha nem láttam őket, csak a tévében. Aztán kiderült, kihez jöttek, amin én őszintén meglepődtem. Sokan lakunk itt, vannak kellemetlen szomszédok, de velük pont soha semmi baj nem volt. Halkan, nyugisan éltek – mesélte az egyik lakó, aki nagy rajongója a Váradi Roma Cafénak.

Egy szintén ott élő idősebb úr azonban nagyon rosszul viseli, hogy ilyen bűncselekményekkel gyanúsított emberrel kell egy liftben utaznia.

Bevallom, félek. Mi a garancia arra, hogy minket nem bánt?– tette fel a költői kérdést.

A Blikk munkatársainak Váradiéknál az apuka, Róbert nyitott ajtót.

– A fiam teljesen ártatlan, semmi rosszat nem követett el – kezdett bele azonnal. – Egész éjjel zenéltem, most nagyon álmos vagyok. Amikor a gyerek ügye lezárult, majd nyilatkozom bővebben is – zárta be sietősen az ajtót az ismert muzsikus.

A 17 éves gyanúsított jelenleg szabadlábon védekezik.

– Az életkora, a személyi körülményei és a büntetlen előélete miatt a legszigorúbb kényszerintézkedés nem volt indokolt – közölte dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főgyészség szóvivője.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?