Igaz történetek

Az elhagyott háromgyermekes anyuka megy reggel etetni a babákat, és látja, hogy már valaki megetette őket

Joanna háromgyermekes egyedülálló anya volt, miután férje elhagyta őket anélkül, hogy gyermektartást fizetett volna. Kénytelen volt egy kis romos házban lakni, amely egykor a nagymamájáé volt, mivel nem volt pénze. Joanna minden reggel éhes gyermekei sírására ébredt. Korábban fodrászként dolgozott egy szalonban, de mivel nem volt kire hagynia a gyerekeit, kénytelen volt felmondani.

 

 

 

Most azért küzdött, hogy a gyerekeinek tápszert, pelenkát és egyéb szükségleteiket, például egy rendes babakocsit tudjon biztosítani, hogy egyszerre tudja őket kivinni a szabadba. Az egyetlen bevételi forrása az volt, amikor a közeli benzinkutakon a házhoz mentek hajat vágatni. Néha hoztak magukkal családtagokat és barátokat is, így Joanna némi pénzhez jutott.

Joanna fáradt volt. Meg kellett találnia a módját, hogy etesse magát és a gyerekeit, de egész nap gondoskodnia is kellett róluk. Minden nap játszott velük, etette, fürösztötte és altatta őket. Az egyetlen pihenés az volt, amikor minden este kimerülten aludt el.

Egy reggel Joanna csendben ébredt. Pánikba esett, kiugrott az ágyból, hogy megnézze a kicsinyeit, akik alig néhány méterre aludtak tőle.

Meglepetésére a babák békésen aludtak a kiságyban, amelyen osztoztak. A tejesüvegük a közelben volt, és üres, de meleg volt. Rájött, hogy valaki megetette a gyerekeket, amíg ő aludt. Megnézte a bejárati ajtót, de az zárva volt.

Másnap újabb furcsa eset történt. A bejárati ajtaján egy doboz új pelenkát talált a babáknak. Nem hitt a szemének, és arra gondolt, hogy az, aki adta őket, előző nap meg is etette a babákat. “Ki lehetett az?” – gondolta.


Joannának hirtelen eszébe jutott a gyerekek apja, és azon tűnődött, vajon ő lehet-e az. Megvonta a vállát a gondolattól, hiszen ez annyira nem illett rá. Mégis úgy döntött, hogy felhívja őt.

“Te voltál az?” – kérdezte, amint a férfi felvette a telefont.

“Mi voltam én?” – válaszolta a férfi ingerült hangon.

“Átjöttél megetetni a gyerekeket, és új pelenkát adni nekik?” – kérdezte.

A férfi a vonal túloldaláról gúnyosan gúnyolódott. “Miről beszélsz? Miért segítenék neked? Ne hívogass tovább, és töröld a számomat a telefonodból. Az új feleségem még rajtakap, te pedig bajba sodorhatsz” – mondta neki.

“Sajnálom, csak gondoltam -”

“Hát, rosszul gondoltad. Töröld a számomat, és soha többé ne hívj fel. Ha miattad szegénnyé válnék, nem tudom, mit tennék. Hagyj békén!” – mondta a férfi, és letette a telefont.

Joanna felsóhajtott. A volt férje elhagyta, amikor kiderült, hogy hármas ikrekkel terhes, hogy feleségül menjen egy gazdag nőhöz. Az új felesége lehetővé tette számára, hogy olyan életet éljen, amilyenre mindig is vágyott. Közben otthagyta őt, hogy három gyereket neveljen fel támogatás nélkül.

Joanna úgy döntött, hogy este hagy egy üzenetet a kisbabák bölcsőjénél, remélve, hogy az illető másnap visszatér. “Szeretném megköszönni, amit teszel, de nem tudom, ki vagy. Ki vagy te?” – írta.

Másnap reggel Joanna értetlenül állt a bejárati ajtaja előtt, amikor egy nagy babakocsit látott a három kisbabának. “Te jó ég!” – nem tudta megállni, hogy ne mondja.

A babakocsi dobozán egy cetli állt: “Szeretném megköszönni NEKED. Egyszer már segítettél nekem. A nevem Sam.”

Joannának könnyek szöktek a szemébe. A babáit egy rögtönzött babahordozóban hordozta, de soha nem tudott olyan hosszú időre elindulni, mert félt, hogy eltörik. Erről a babakocsiról mindig is álmodott a gyerekei számára, de semmiképpen sem engedhette meg magának.

“Sam?” – mondta. “Ki az a Sam?”

Joanna megpróbált visszaemlékezni, hogy találkozott-e már valaha Sam nevű emberrel, de egyáltalán nem ismert senkit, akit így hívtak. Aznap este a gyerekszobában bújt el. Amikor a kicsinyei éjfél körül már mélyen aludtak, zajt hallott – valaki éppen kinyitotta a konyha nagy ablakát.

Hamarosan egy hajléktalannak látszó, régi kabátot viselő idegen lépett be a szobába. Hosszú haja és hozzá illő szakálla volt, ami ápolatlannak tűnt. Játékokat tartott a kezében, amelyeket a gyerekek ágyára tett.

Ekkor Joanna kijött a szekrényből, megijesztve a férfit.

“Te jó ég!” – kiáltott fel, és felugrott Joanna láttán. “Elnézést, hogy csak úgy betörtem. Igazán sajnálom. Jó ember vagyok, kérem, higgyen nekem. Nem azért jöttem, hogy bárkinek is ártsak” – mondta, attól félve, hogy Joanna betörőnek fogja tartani.

Joanna megrázta a fejét. “Tudom, hogy ön az, aki segít nekem a gyerekeimmel. Ki ön?” – kérdezte tőle.

“Biztosan nem emlékszik rám, de én emlékszem magára. Egy nap eljött a parkba, és egyenként megetette a három babáját. Letette őket a fűre” – kezdte mondani a férfi. “Egy szendvicset evett, de aztán meglátott engem. Nem volt sok kajája, de mégis félbetépte a szendvicsét, hogy én is kapjak belőle” – árulta el a férfi.

Joanna megdöbbent. Soha nem gondolta volna, hogy egy ilyen véletlenszerű kedvesség ilyen nagyszerűen tér vissza hozzá. “Tudja, aznap napok óta nem ettem. Az összeomlás szélén álltam. Soha nem fogom elfelejteni, hogyan segített rajtam. A nevem Sam.”

 

 

 

Rájött, hogy Sam valószínűleg nem evett, ezért Joanna kinyitott egy babkonzervet, hogy a férfi ehessen. Evés közben megosztotta, hogy egy balesetben elvesztette a feleségét és a kisgyermekeit. Nem tudott megbirkózni a veszteséggel, ezért kezdett a rossz dolgokhoz fordulni. Végül mindent elveszített, és az utcára került.

“Néha énekelek a parkban, remélve, hogy az emberek adományoznak nekem egy kis pénzt” – osztotta meg Sam. “Miután megláttam önt és a gyerekeit, követtem, és láttam, hogy itt lakik. Rájöttem, hogy nincs senki más, aki segíthetne önnek, így hát besurrantam, hogy segítsek, amiben csak tudok. A pénzből, amit a parkban énekléssel kerestem, vettem tejet, pelenkát, babakocsit és játékokat” – magyarázta.

Joanna sírva fakadt. Bár a gondolat, hogy egy idegen könnyedén belép az otthonába, megrémítette, hálás volt, hogy Sam volt az, egy kedves ember, akinek csak jó szándékai voltak. “Nem tudom, hogyan tudnám ezt valaha is meghálálni önnek” – mondta Samnek.

Sam megrázta a fejét, és azt mondta, hogy nem kér cserébe semmit. Joanna azonban ragaszkodott hozzá. Felajánlotta, hogy levágja a haját, mivel ez volt az egyetlen dolog, amit megtehetett érte.

Sam beleegyezett, és másnap visszajött. Levágta a haját és leborotválta a szakállát, és mindketten meglepődtek az átalakuláson, ami a szemük láttára történt. Sam jóképű férfi volt, akinek az élet rossz lapokat osztott az életben.

Végül Sam és Joanna elkezdtek többet találkozgatni egymással, mivel Sam segített Joannának a babákkal. Megismerték egymást és egymásba szerettek.

A pár újjáépítette közös életét, felújították a kis házat, és az egyik szobát Joanna otthoni szalonjának használták. Sam munkát talált egy helyi étteremben, ahol délutánonként énekelt, ami elég pénzt adott neki, hogy félretegye az új családjára a pénzt.

Végül Sam és Joanna összeházasodtak, és Sam örökbe fogadta Joanna három gyermekét. Boldog család voltak, és keményen dolgoztak, hogy kikerüljenek a szegénységből.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A legtöbb ember nem felejti el, hogy mit éreztettél velük. Bár Joanna nem emlékezett arra a kedvességre, amit Sam felé tett, mégis valami olyasmi volt, ami nyomot hagyott Samben. Sam nem tudta elfelejteni, hogy Joanna milyen érzéseket keltett benne, ezért úgy döntött, hogy ezt továbbadja.
  • Ami körbejár, az körbejár. Bár Joannának nem volt sok minden az életben, mégis igyekezett segíteni Samnek. Bár Samnek sem volt sok minden az életben, ő is gondoskodott arról, hogy segítsen Joannának. Az a kedvesség, amit a világba teszel, így vagy úgy, de visszatalál hozzád.

Oszd meg ezt a történetet szeretteiddel. Lehet, hogy inspirálja őket, és bearanyozza a napjukat.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?