Életmód, Igaz történetek

13 megható tetoválás, aminek a története csontig hatol

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy akkor van igazán értelme tetoválást csináltatni, ha annak története, mély mondanivalója van.

 

 

 

1. Elhunyt édesapám emlékére és tiszteletére készíttettem ezt a tetoválást.

meghato_tetovalas_4.jpg

2. „A kislányom rosszul érezte magát a hallókészüléke miatt, ezért úgy döntöttem, hogy én is hordani fogok egyet.”

meghato_tetovalas_6.jpg

 

 

 

 

 

 

3. Néhány hónapja veszítettem el az édesanyámat, aki mindig kedves kis üzeneteket hagyott nekem, ezért úgy döntöttem, hogy az egyiket örökre „magamnál” fogom hordani.

meghato_tetovalas_5b.jpg

4. A feleségem súlyos depresszióval küzdött, és az ő támogatására csináltattam ezt a tetoválást.

meghato_tetovalas_2.jpg

5. Amikor még gyerek voltam, a nagypapám lerajzolta nekem, hogy hol helyezkedik el a lakhelyünk a Föld földrajzi szélességén és hosszúságán. Annyira maradandó élmény volt számomra, hogy később magamra tetováltattam.

meghato_tetovalas_10.jpg

6. Apukámat soha nem ismerhettem meg, mert meghalt, mielőtt megszülettem volna, de mindenki azt mondta, hogy olyan vagyok, mint ő. Ez akkor tudatosult bennem igazán, amikor a középiskola utolsó évében egy több száz könyvet tartalmazó listáról ki kellett választanunk egyet, amit elszeretnénk olvasni. Én Cormac McCarthy-tól a Vad lovak című regényt választottam. Amikor Anya észrevette, hogy ezt a könyvet olvasom, izgatottan hozta oda nekem egy 1993-as kiadását a könyvnek, a 128. oldalon egy könyvjelzővel. Azt mondta, hogy Apukám pont ezt a regényt olvasta, mielőtt elhunyt. Ennek az emlékére készíttettem egy tetoválást.

meghato_tetovalas_11.jpg

 

 




 

 

7. Volt egy életmentő szívműtétem, és ennek az emlékére csináltattam egy tetoválást, hogy örökre emlékeztessen arra, hogy kaptam egy új életet.

meghato_tetovalas_12.jpg

8. A kisfiam szégyellte a hegét, amit egy agydaganat miatti műtét során szerzett, ezért magamra tetováltattam én is egy ugyanolyan heget, hogy jobban érezze magát.

meghato_tetovalas_7.jpg

9. Apukám ezt az üzenetet még egy másodikos tankönyvembe írta nekem. Miután elhunyt, elhatároztam, hogy magamra tetováltatom. (Annyira büszke vagyok rád! Szeretlek, Apa)

meghato_tetovalas_9.jpg

 

 

 

 

 

 

10. A bátyám és én mindig nagyon közel álltunk egymáshoz. Amikor 39 évesen elhunyt, két Lego kockát tetováltattam magamra a kedvenc színeinkkel, ugyanis gyerekkorunkban mindennél jobban szerettünk együtt legózni.

meghato_tetovalas_13.jpg

11. Ez a férfi, amikor elveszítette a kisfiát, az emlékezetes nevetéséről készült hanghullámot tetováltatta a szíve fölé.

meghato_tetovalas_8.jpg

12. Ez az egyetlen tetoválás, amit valaha csináltattam. A nagyapám a II. világháborúban egy koncentrációs táborban raboskodott és ez volt az azonosító kódja. 96 éves korában, boldogan, a szerettei körében hunyt el. A temetés után elhatároztam, hogy magamra varratom ezt a számára meghatározó számsort. Amikor elmeséltem a történetét a tetoválóművésznek, nem volt hajlandó pénzt elfogadni, ugyanis azt mondta, hogy ez a legmélyebb mondanivalóval rendelkező tetoválás, amit valaha elkészíthetett 12 éves pályafutása alatt.

meghato_tetovalas_3.jpg

 

 

 

 




 

 

13. Egy tetoválás, aminek igazán szívszorító a története…

meghato_tetovalas_1.jpg

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?