Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Segítséget kértek a nyomozók Mazsitól: dílertablót mutattak Berki Krisztián özvegyének a rendőrök

A hivatalos rendőrségi gyanúsítás szerint 2018 októbere és 2021 márciusa között adhatott el többször kokaint Berki Krisztiánnak az a vecsési férfi, akit a celeb halála után, a lakásában talált kábítószerrel összefüggésben vettek őrizetbe – tudta meg a Blikk.

 

 

A volt Fradi-vezér hirtelen halála után nagy erőkkel kezdett nyomozni a rendőrség, hogy felkutassák azokat a dílereket, akiktől beszerezhette a tiltott szereket. K. István mellett egy fővárosban élő férfi kezén is kattant a bilincs, akitől marihuánát, kokainnal szennyezett tárgyakat és teljesítményfokozó szereket foglaltak le.

Mindeközben élete legnehezebb időszakán megy keresztül Berki özvegye, akinek nem elég, hogy az elviselhetetlen gyásszal kell megküzdenie, a férje tragédiája óta a droggal kapcsolatban is többször kihallgatták a nyomozók. Ahogy ilyenkor lenni szokott, Mazsinak aktákat kellett végignéznie, majd becenevek alapján visszaemlékezni különböző emberekre.

– Berki Krisztián özvegye a kihallgatásán emlékezett arra, hogy az ügyfelemmel valamilyen módon kapcsolatban állt a férje. Egy fényképtablót is mutattak neki a rendőrök, amiből egy becenév alapján választotta ki őt. A második meghallgatásán azt állította, 2020 decemberében találkozhattak utoljára, ami ellent mondd a rendőrség gyanúsításában megjelölt időszakkal, de a nyomozók pontos időpontokat és mennyiségeket sem tudtak megjelölni az állítólagos ügyletekről – magyarázta a Blikknek dr. Parti Ágnes, a drogkereskedelemmel gyanúsított férfi ügyvédje.

Elmondása szerint Berki és K. István az edzőteremből ismerte meg egymást még évekkel ezelőtt. A Vecsés egyik gyönyörű lakóparkjában, a feleségével élő férfi asztalosként dolgozott, a celebbel pedig egy gardrób elkészítéséről is beszéltek, de az végül nem valósult meg. Elfogása után három napig tartották börtönben, azóta nyomkövetővel a lábán szabadon mozoghat Pest megyében.

Berki Krisztián özvegye még azt sem dolgozta fel, hogy elvesztette a férjét, de már többször is meghallgatták a nyomozók / Fotó: Varga Imre
Berki Krisztián özvegye még azt sem dolgozta fel, hogy elvesztette a férjét, de már többször is meghallgatták a nyomozók / Fotó: Varga Imre

– A nyomozási bírónak is elismerte, hogy fogyasztott kábítószert, de azzal soha nem kereskedett, még szívességből sem adott belőle senkinek. Amit találtak nála az is csak néhány gramm volt – tette hozzá az ügyvéd.

K. István védője, dr. Parti Ágnes elmondta, ügyfele tagadja, hogy kábítószert árult volna /Fotó: Varga Imre
K. István ügyvédje, dr. Parti Ágnes elmondta, ügyfele tagadja, hogy kábítószert árult volna /Fotó: Varga Imre

Egyelőre a bíróság is csak a birtoklást látta megalapozottnak, ezért is engedhették ki a börtönből, ám az ügyészség fellebbezett, így az erről szóló döntés még nem végleges. K. Istvánt 2011-ben kilenc év fegyházra ítélték, de már korábban is volt büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Az egykori főpolgármester-jelölt 12 napja hunyt el. Információnk szerint a boncolása már megtörtént, ám a toxikológiai vizsgálat eredményére még várni kell, így szerettei addig nem tudhatják biztosan, pontosan mi okozta Krisztián halálát.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?