Hírek, Külföld

Az orosz nagykövet váratlan kijelentése: titkos tárgyalások zajlanak Amerikával a háború leállításáról

Titkos orosz-amerikai tárgyalásokra utalt egy interjújában a washingtoni orosz nagykövet, Anatolij Antonov, aki szerint a Kreml nem egységes a háború kérdésében. Az orosz diplomata azonban kizárta a kapitulációt.

 

 

Oroszország „titokban tárgyal Amerikával a háború leállításáról” – ezt állította az orosz állami tévében az orosz amerikai nagykövet, Anatolij Antonov, aki emellett utalt arra is, hogy a Kreml hierarchiája megosztott lett, „néhányan készek feladni a harcot és visszavonulni” – szemlézte az adást a telex.hu.

A 66 éves diplomata, akit a Krim 2014-es megszállásakor nyugati szankciók alá helyeztek és emiatt vissza is hivtak Oroszországba, 2017 óta tölti be a posztot és a Kreml keményvonalas politikusai között tartják számon

A nagykövet, aki korábban Oroszország védelmi miniszter-helyettese is volt, közölte: „az amerikaiak tárgyalásokba kényszerítik Oroszországot, de bizonyos feltételekkel. Úgy mint a katonai akciók leállítása, a csapatok visszavonása oda, ahol február 24. előtt voltak, és feltétel megbánni mindazt, amit tettünk”.

A diplomata ennek kifejtése után azt mondta, hogy Amerika „nem kap meg egy ilyesfajta kapitulációt. Soha!”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?