Hírek, Külföld

Észak-Korea betiltja a rúzst és a feszes farmert, mert túl kapitalista

Ezen kívül súlyos büntetés várhat azokra is, akik eltérnek a kommunista diktatúra által hivatalosan javasolt hajtípustól.

 

 

 

 


Észak-Korea azt kockáztatja, hogy mint egy „nedves fal”, leomlik – legalábbis a helyi központi média szerint. És persze csak akkor, ha a lakosok nem változtatnak a szokásaikon, és nem hagynak el bizonyos, a dekadens nyugatot utánzó szokásokat – számol be róla a Daily Star.

Így a kommunista diktatúrában ezentúl betiltják a szűk farmerokat, a rúzst és a festett hajat, így próbálva megőrizni a szocialista erkölcsöt.

Kim Dzsong-Un még decemberben szigorította országa törvényeit, a visszaeső renitenseket akár munkatáborokba is zárhatják. Most azonban kiderült, ez nem volt elég, a hivatalos szervek szerint tovább kell nyirbálni a hanyatló nyugat hatásait a világ legzártabb diktatúrájában.

A Rodong Szinmun, az Észak-Korai Munkáspárt legfőbb lapja szerint elsősorban a fiatalokra káros a nyugati életmód, mert ők könnyebben befolyásolhatóak. Éppen ezért szigorúbban büntetik a Dél-Koreából átcsempészett videók, például a Gangnam Style birtoklását.

Kim Dzsong-Un már értesítette is a divatrendőrséget, hogy tegyenek lépéseket bizonyos hajviseletek, nőknél a festett haj, férfiaknál az elől rövid, hátul hosszú frizura visszaszorítására.

Észak-Koreában egyébként hivatalosan idáig is csak 15 féle frizuratípusból lehetett választani a fodrászoknál, aki ettől eltérőt szeretett volna, az a büntetést kockáztatta.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?