Hírek, Külföld

Zelenszkij újra a nyugati államokat kritizálta, ez volt az oka

Az ukrán elnök ismét élesen kikelt a nyugati országok ellen. Volodimir Zelenszkij véleménye szerint azzal, hogy nem érkezik időben a kért fegyverszállítmány, a világ újra és újra engedélyt ad Moszkvának arra, hogy további ukrán polgárokat öljön meg.

 

 

„Vége van a háború 53. napjának és már 53 napja várunk arra is, hogy válasz érkezzen néhány fegyverszállítási kérelmünk ügyében. Néhány esetben pedig azt a választ kaptuk, hogy a katonai felszerelések szállítása májusban kezdődhet meg” – mondta vasárnapi késő esti beszédében az ukrán elnök. Hozzátette: Oroszország úgy fogja fel a fegyverszállítások terén tapasztalható késlekedést, hogy azzal engedélyt kap újabb ukrán polgárok meggyilkolására.

„Oroszország valószínűleg komoly offenzívát fog indítani Keleten és azoknak, akiknek a tulajdonában vannak azok a fegyverek és lőszerek, amelyekre nekünk szükségünk lenne, tudniuk kell, hogy a csata kimenetele részben tőlük is függ” – tette hozzá az ukrán elnök.

Ezzel egy időben Oroszország ismét súlyos figyelmeztetést adott ki a Nyugatnak. Moszkva szerint beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha folytatódnak az ukrajnai fegyverszállítások.

Az Egyesült Államok szenátusa a napokban hagyott jóvá egy újabb csomagot, amely 800 millió dollár értékben tartalmaz harckocsikat, páncélozott harcjárműveket, valamint harckocsielhárító rakétákat és drónokat.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?