Egyéb

13 jel, ami arra utal, hogy normális a kapcsolatod, még akkor is, ha a barátaid erről mást gondolnak

Előfordul, hogy a partnerünk messze nem olyan romantikus, mint a romantikus filmek főhősei, és lehet, hogy néha-néha eljár szórakozni a barátaival, vagy éppen megfeledkezik a különféle dátumokról, de ez még nem jelenti azt, hogy rossz ember, sem azt, hogy nincs jövője a párkapcsolatunknak. A valóságban ugyanis a tökéletes párkapcsolatok nem mindig olyanok, mint ahogy azt a filmekben vagy a közösségi oldalakon láthatjuk.

 

 

 

13 A partnered nem fizet helyetted az első randin.

Elso randi fizetes

Ha a srác az első randin nem fizet a lány helyett, az egyáltalán nem biztos, hogy rossz jel. Ez valójában egy egész logikus lépés, ami több okra vezethető vissza. Elképzelhető, hogy fél attól, hogy emiatt kellemetlenül érzed magad, de az is, hogy esetleg zavarban van, vagy nincs nála elég pénz.

12 Barátokkal töltött idő.

Haverokkal sorozes

Kutatások kimutatták, hogy az egészséges társas élet csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és jótékony hatással lehet az egészségre. Ha a partnerünknek vannak barátai, akkor ezt tartsuk tiszteletben és engedjük neki, hogy elég időt töltsön velük.

11 Nem féltékeny.

Feltekenyseg

A pszichológusok már rég megcáfolták azt a mítoszt, miszerint a féltékenység a szeretet jele. Tanulmányok kimutatták, hogy a féltékenység inkább olyan emberekre jellemző, akiknek alacsony az önértékelésük, szorongással küzdenek vagy érzelmileg instabilak. A féltékenység nélküli kapcsolatok erősebbek, mivel ezek a tiszteleten és a kölcsönös bizalmon alapulnak.


10 Saját érdekei vannak.

Sajat erdekek

A pszichológusok szerint a házasságok akkor sikeresek, ha egyensúlyt sikerül felállítani az együtt töltött idő és a személyes tér között. Fontos, hogy a feleknek legyen idejük önmagukra: a kedvenc hobbijuk űzésére, vagy csak szimpla pihenésre. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megőrizzék az egyéniségüket, és ne érezzék úgy, hogy más irányítja helyettük az életüket.

9 Nem vesz neked ruhát.

Ruhavasarlas

Dr. Lisa Fontes szerint a férfiak azon vágya, hogy állandóan ruhát vásároljanak a kedvesüknek, valójában a manipuláció és az ellenőrzés egyik formája. Ha tehát a partnered nem vesz neked ruhákat vagy cipőket, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem szeret, sőt, valószínűleg épp ellenkezőleg: ezzel mutat tiszteletet az ízlésed és megjelenésed iránt, mivel nem próbálja megváltoztatni.

8 Kimondja, amit gondol.

Vacsora konfliktus

A pszichológusok szerint a párkapcsolatok 70%-ában a felek nem oldják meg a konfliktusokat. Ez gyakran annak a ténynek köszönhető, hogy a felek egyszerűen szóvá sem teszik egymásnak azokat a dolgokat, amikről tudják, hogy esetleg felbosszanthatják vele a párjukat. A valóságban azonban ez nélkülözhetetlen lenne, hiszen csak így, a problémákat megbeszélve lehet túljutni a nehézségeken és a nézeteltéréseken.

7 Külön alszik tőled.

Kulon alvas

Isadora Alman családterapeuta elmondása szerint sok boldog pár külön alszik. A házastársak néha külön ágyakon, vagy akár külön szobában is alszanak, még sincs negatív hatással a kapcsolatukra. A háttérben általában olyan okok rejtőznek, mint a horkolás, a nyugtalan láb szindróma, vagy hogy a feleknek olyan munkájuk van, ami megköveteli a nyugodt és pihentető alvást.

6 A pihenésről alkotott eltérő nézetek.

f1fcb45dd1b1d20dbb40a43f5e

Dr. Debbie Herbenick szerint egyes embereknél a pihenés a magányosan, másoktól elzárva töltött időt jelenti, míg másoknál a pihenés a párjukkal közösen végzett programot jelenti. A doktor elmondása szerint nagyon fontos, hogy a felek ezt időben tisztázzák, máskülönben konfliktusok és félreértések tárgya lehet a jövőben.

5 Az egyik fél nem kommunikál.

Nem kommunikal

Sophia Dembling több introvertáltakról szóló könyvet is írt már, és véleménye szerint az extrovertált és introvertált emberek is lehetnek boldogok együtt, az eltérő kommunikációs igényük ellenére. Sophia azt tanácsolja, hogy ne féljünk kimondani: “Szeretek veled lenni, de néha egyedül is kell lennem.”

 

 

 

 

 

4 Eltérő elképzelések a romantikáról.

Eltero romantika

Dr. David Broucher szerint nem lehet kikövetelni a partnerünktől, hogy a számára idegen módon mutassa ki a szeretetét, csak azért, mert mi arra vágyunk. Mindenkinek megvannak a maga elképzelései a szerelemről, és hagynunk kell, hogy mindenki a maga módján mutassa ki az érzéseit irántunk.

3 Szokatlan hobbi.

Szokatlan hobbi

Kutatások azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek a hobbijuk aktívan kihat a fantáziájukra, jobban teljesítenek a mindennapokban. Napi egy vagy több óra videojáték például védelmet nyújthat a későbbi demencia ellen.

2 Nem siet a lánykéréssel.

Kesoi lanykeres

A pszichológusok szerint, ha egy férfi nem érzi stabilnak a karrierjét vagy a pénzügyi helyzetét, akkor nem biztos, hogy készen áll a házasságra. Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy ne lennének komolyak a szándékai.

1 A partner megfeledkezik a fontos dátumokról.

Elfelejtett datum

Nem számít, hogy a kapcsolatunk pár hónapja vagy több éve tart, még a világ legszerelmesebb embere is megfeledkezhet néha egyes dátumokról. Ennek oka lehet például a hétköznapok okozta stressz vagy fáradtság, ezért jobb, ha nem tépjük le rögtön emiatt a fejét, hanem inkább emlékeztessük a feledékenységére, és adjunk neki esélyt, hogy a jövőben javítson a helyzeten.

Mi a véleményed az imént felsorolt jellemzőkről? Egyetértesz velük, vagy inkább ellenzed?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?