Hírek

A repülőjegyet ingyen adja, de a csomagokért már pénzt kér az ukrán menekültektől a Wizz Air

Kiakadt egy angol nő, mert az ingyenjegy mellé nem volt díjmentes a poggyászok szállítása a magyar légitársaságnál az ukrán menekültek számára.

 

 

Poggyászdíjat számít fel az Wizz Air az ukrajnai háború elől menekülőknek, írja a Mirror.

A fapados légitársaság korábban bejelentette, hogy 100 ezer ingyenes helyet biztosít az Ukrajnával szomszédos országokból a menekülteknek. Ám egy Angliába érkező család két bőröndjének szállításáért már 108 fontot, vagyis közel 50 forintot kértek el.

A négytagú családot befogadó Agnese Edmonds azt mondja, hogy „meglepte”, amikor kiderült a poggyászdíj. Az angol nő egyenesen „tisztességtelennek és furcsának” tartja a magyar légitársaság gyakorlatát. Edmonds szerint az otthonába érkező családnak alig volt holmija, de így is fizetniük kellett. Bele sem mer gondolni, hogy mit érezhetnek azok a nincstelenek, akik valahogyan eljutnak a repülőtérig, de ott a pénz miatt nem szállhatnak fel az új életet jelentő járatokra.

A felháborodott angol befogadó számára teljesen magától értetődő volt, hogy egy ilyen helyzetben nemcsak a repülőjegyet, hanem a csomagok szállítását is díjmentesen vállalja a légitársaság. A Wizz Air azonban nem árult zsákbamacskát, az akció leírásánál így fogalmaznak:

„A megadott számú (100 000 db) ingyenes jegy csak a készlet erejéig áll rendelkezésre a 2022. április 10. előtt induló, megjelölt járatokon. Magában foglalja továbbá egy kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) szállítását is. Minden fedélzeti poggyászért, feladott poggyászért és egyéb szolgáltatásért további többletdíjat kell fizetni.”

A Wizz Air kikötötte továbbá azt is, hogy az utazás megkezdéséhez érvényes ukrán útlevél szükséges. Ennek hiányában a felszállás előtt az utasoknak meg kell téríteni a teljes viteldíjat.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?