Belföld, Hírek

Schmidt Mária többet keres, mint Orbán Viktor és Áder János együttvéve

Több mint havi ötmilliót kap egy nagyrészt közpénzből működő közalapítvány főigazgatójaként.

 

 

 




 

Népszava szerint tavaly a 2018-as évhez képest egymilliárd forinttal többet, 5,5 milliárd forintot adott a kormány a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány működésére.

Ez az alapítvány működteti a Terror Háza Múzeumot, a XX. Század Intézetet, a XXI. Század Intézetet, a Habsburg Történeti Intézetet, a Kommunizmuskutató Intézetet, valamint a Kertész Imre Intézetet.

Maga Schmidt Mária a beszámoló alapján 64 millió 431 ezer forint éves juttatást kapott. Ez már 30 millióval alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi adat. De így is azt jelenti, hogy többet keres, mint Orbán Viktor és Áder János együttvéve.

Havonta ugyanis 5.369.250 Ft-ot kapott, szemben Orbán Viktor 1.507.350 Ft-os és Áder János 2.939.409 Ft-os havi kereseténél.

Az MSZP szerint a közalapítvány állami támogatása és a főigazgató fizetése is túlzó. Komjáth Imre alelnök az RTL Híradónak úgy fogalmazott, szerintük Schmidt Mária valószínűleg semmivel nem érdemli ki ezt a kirívóan magas fizetést. A kormányt, Schmidt Máriát és a közalapítványt az RTL hiába kereste.

 

 

 

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?