Hírek, Külföld

Vitalij Klicsko kétségbeesetten üzent: „Kijevet bekerítették, a lakosság evakuálása nem lehetséges, a katasztrófa szélén állunk”

Az ukrán főváros polgármestere szerint most még van áram, víz és fűtés a házaikban, de élelmiszert és gyógyszereket már nem tudnak szállítani.

 

 

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a The Guardian szerint azt nyilatkozta, hogy az ukrán fővárost bekerítették az orosz csapatok, és a civil lakosság evakuálása már nem lehetséges, mert minden Kijevből kifelé vezető út el van zárva.

Egy humanitárius katasztrófa határán vagyunk

– mondta az egykori profi ökölvívó világbajnokból lett politikus vasárnap az Associated Pressnek. Mint az ismert, Kijevben hétfő reggel 8 óráig teljes kijárási tilalmat vezettek be, ami Klicsko szerint lehetővé teszi, hogy az ukrán hatóságok az utcákon „szabotőrökre” vadásszanak.

„Most még van áram, van víz és fűtés a házainkban. De az infrastruktúra tönkrement, hogy élelmiszert és gyógyszereket tudjunk szállítani. Ezért az üzenet mindenkinek az: támogassuk együtt Ukrajnát… Erősek vagyunk. Minden ukrán büszke arra, hogy független, büszke arra, hogy ukrán, és büszkék vagyunk arra, hogy saját országunk van.”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?