Hírek, Külföld

Koronavírus: tömegesen mondanak fel az orvosok és nővérek a járvány miatt Bulgáriában

Ugyanis nem biztosítottak volna számukra megfelelő védőöltözetet, ez pedig – főleg az idős orvosok esetében – életveszélyes kockázatot jelent.

 

 

 

 

 




Példátlan eset állt elő Bulgáriában, az oda is betörő koronavírus miatt ugyanis az egészségügyi dolgozók egy része felmondott a vészhelyzet kihirdetése után.

Az orvosok és nővérek ugyanis nem kaptak volna megfelelő védőöltözetet, amely önmagában is elég veszélyes, nem is beszélve arról, hogy az országban nagy részük igen idős már. Erről beszélt az egyik szófiai kórház orvosa, dr. Kamelija Bacsovszka is:

„A kórházaknak nincs elég védőfelszerelésük, és nemcsak a mi kórházunkban nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiség. Ezért aztán szinte minden orvos Bulgáriában ki van téve a koronavírus-fertőzöttség veszélyének, ami különösen veszélyes az olyan idős orvosok esetében, mint amilyenek mi is vagyunk” – idézte az Index a doktor nyilatkozatát, aki 84 társával együtt döntött a felmondás mellett, de más intézményekben is követték többen a példájukat.

A bolgár egészségügyi miniszter cáfolta ezeket az állításokat, szerinte az ott dolgozók minden szükséges iránymutatást megkaptak, és felszerelésből sincs hiány, sőt, az állítólagos felmondásokról sem volt tudomása.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?