Belföld, Hírek

Karácsony: a közös ellenzéki lista képes legyőzni a Fideszt

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében reagált arra, hogy a hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltet állít a soron következő országgyűlési választáson.

 

 

 




 

Mint megírtuk a 2022-es választásnak közös miniszterelnök-jelölttel megy neki az ellenzék.

A posztból kiderül, hogy az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson – több mint tíz éve nem volt ilyen adat a közvélemény-kutatásokban. A megkérdezettek 40 százaléka támogatna egy közös ellenzéki listát, és csak 36 százaléka a Fideszét.

A múlt héten lezárult a Závech Research kutatása és az eredményeik emellett még sok mindent megmagyaráznak. Pontosabban azt, hogy: „Hogy miért is bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat. Magyarázza azt az eszement támadást is, amit a kormány, a Fidesz és e kettőnek jól fizetett kliensei folytatnak az önkormányzatok ellen.” – írja a főpolgármester posztjában.

Karácsony Gergely szerint az iparűzési adóval való bűvészkedés révén próbálja a kormány túlélni a gazdasági válságkezelés kudarcait.

„Egy dilettáns, rövidlátó, a kiváltságos keveseknek kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni. Megint az önkormányzatok amúgy is szétlyuggatott zsebeiben kutakodnak az egyetlen érdemi bevétellel, az iparűzési adóval való bűvészkedéssel.”

Az önkormányzatokat akarják ellehetetleníteni, amikor a legnagyobb szükség volna rájuk. Ha ez megtörténik, annak nagyon komoly következményei lesznek. „Ha ezt megteszik, veszélyeztetik a közszolgáltatások ellátását a hulladékszállítástól, a tömegközlekedésen át az ivóvízellátásig.”

 

 

Karácsony szerint világos mi lenne a kormány dolga: „törődjön bele, hogy az oligarchái nem lophatják tovább az uniós pénzeket, fogadja el a jogállami kritériumokat, az EU előírásának megfelelően az európai válságkezelő segítség 2500 milliárdjának felhasználásába vonja be az önkormányzatokat.”

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ha ez megtörténne, akkor végre mindenki tehetné, amit elvei diktálnak a járvány- és a gazdasági válság kezelésében.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?