Belföld, Hírek

Orbán Viktor rendkívüli interjút adott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli interjút adott az M1 aktuális csatornának, ami 17 óra után lesz látható.

 

 

A miniszterelnök Facebook-oldalán jelezte, hogy interjút adott a köztévének és a beszélgetés az M1-en és a Facebookon látható lesz.

A miniszterelnök a beszélgetést azzal kezdte, hogy ő emlékszik háborús helyzetre, és ő már a harmadik háború, amelynek során ő Magyarország miniszterelnöke. 1999-ben a NATO avatkozott be Szerbia és Albánia háborújába és akkor is fennállt az a veszély, hogy a szomszédunkban vívott háborúba hazánk is belesodródhat. Ezt követően az első, 2014-2015-ös orosz-ukrán konfliktusról beszélt, amit a Krímben vívtak, a mostani háború pedig a harmadik, amit közvetlenül a szomszédunkban folytatnak. Ahogy korábban, most is az a magyar álláspont, hogy Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, erre kell összepontosítani.

Orbán Viktor elmondta, hogy háborús helyzetben stratégiai nyugalomra van szükség, hiszen ilyenkor általában zűrzavar lesz. Megemlítette, hogy a magyar baloldal fegyvereket küldene Ukrajnába, ami szerinte nem éppen stratégiai nyugalomról árulkodik. A miniszterelnök szerint Magyarországnak most nincs is olyan fegyvere, amit nélkülözni tudna.

Magyarország, ha akarna, de nem akar, akkor sem tudna mások rendelkezésére bocsátani hadiipari eszközt

– fogalmazott.

AZ INTERJÚ:

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?