Belföld, Hírek

Meglepetés: Soros-ösztöndíjával büszkélkedik új honlapján Orbán Viktor

Elindult Orbán Viktor új, angol nyelvű honlapja – jelentette be Havasi Bertalan. A miniszterelnök kiemelt helyen számol be arról, hogy jogot tanult az Oxfordi Egyetemen – amit Soros György alapítványa fizetett neki.

 

 

 

 


Megújult Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi, angol nyelvű honlapja – jelentette be ma délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Mint az MTI-vel közölte, a www.primeminister.hu címen elérhető weboldal „új, modern formában mutatja be Orbán Viktor életútját, személyes és politikai hitvallását, a kormányzás eredményeit”.

A honlap tömören, vázlatosan, sok fényképpel mutatja be a miniszterelnök életútját, és ebben Orbán oxfordi tanulmányai is kiemelt helyet kapnak. A „Magánélet” című aloldal például röviden így foglalja össze pályafutását:

„Egy kis faluból küzdöttem fel magam odáig, hogy jogot hallgathattam Oxfordban, majd kormányfő lehettem.”

„Egy kis faluból küzdöttem fel magam odáig, hogy jogot hallgathattam Oxfordban, majd kormányfő lehettem.” / primeminister.hu
„Egy kis faluból küzdöttem fel magam odáig, hogy jogot hallgathattam Oxfordban, majd kormányfő lehettem.” / primeminister.hu

A „Közélet” menüpontban fényképet is közölt az oxfordi campusról. „Vért izzadtam Locke és Hegel civil társadalomról szóló filozofikus írásait angolul olvasva. Ekkor találkoztam Norman Stone professzorral, aki így biztatott: ez nehéz feladat, de értelmet fog nyerni.”

Mint ismert1989-ben Orbán Viktor 10 ezer dollár ösztöndíjat kapott a Soros Alapítványtól, hogy az Oxfordi Egyetemen tanulhasson. A miniszterelnök 2015 előtti honlapján máig fellelhető, hogy Orbán a Pembroke College hallgatójaként brit liberális politikai filozófiát tanult. Ott nem is rejtette véka alá, hogy ezt Soros Alapítványnak köszönhette. Pár éve nyilvánosságra került az a motivációs levél is, amivel megpályázta a Soros-ösztöndíjat.

 

 

 

 

Ne hagyjuk szó nélkül: 2017-ben nemzeti konzultáció indult a "Soros-tervről"
Ne hagyjuk szó nélkül: 2017-ben nemzeti konzultáció indult a „Soros-tervről”

A Pembroke College vezetősége egyébként 2017-ben levélben kérte magyar miniszterelnökké lett egykori diákjától, hogy gondolja át a CEU ellehetetlenítését eredményező törvényt. Orbán Viktor nevét egyébként már három évvel korábban törölték az Oxfordi Egyetem dicsőségfaláról.

Orbán Viktor és Soros György között a kilencvenes évek vége felé romlott meg a kapcsolat, bár Orbán még 2010 októberében, kormányfőként is találkozott a magyar-amerikai üzletemberrel. A kormány 2015 után indított kampányt Soros György ellen, 2017-ben még nemzeti konzultációt is hirdettek a „Soros-tervről”. 2018-ban egy Facebook-videójában arról beszélt, Magyarországon egy 2000 fős „zsoldoshadsereg” dolgozik Sorosnak a magyar kormány ellen.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?