Belföld, Hírek

Itt a bejelentés a vásárlási idősávokról – december 24-ét is érinti

Mint megírtuk, Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, tárgyalnak arról, hogy december 24-én esetleg teljesen bezárjanak-e a boltok. Mint mondta, ha az idősek vásárlási sávját megtartják aznapra, akkor nem lenne értelme nyitvatartani az üzleteket. Az Idősek Tanácsában Novák Katalin családügyi miniszter tárgyalta az ügyet, a megbeszélés véget ért, a miniszter elmondta, mi történt.

 

 




 

Novák Katalin elmondása szerint az ünnepek közeledtével egyre nő a tumultus az üzletekben, és ezzel együtt a feszültség is a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt.

Az Idősek Tanácsának tagjai – akik korábban maguk kérték az idősáv bevezetését – most azt kérik, hogy a hétvégéken, vagy akár teljes egészében is, töröljék el az idősávot.

Novák Katalin ezt a javaslatot továbbítja a miniszterelnöknek. És valószínűleg ez meg is valósul, mert az Idősek Tanácsának múltkori kérése is azonnal teljesült. Az ugye éppen az volt, hogy vezessék be a vásárlási idősávot.

Az idősek köszönettel vették annak bevezetését, de most mégis úgy gondolják, hogy a fiatalok érdekében ezt a rendelkezést vissza kellene vonni.

Mit jelent ez? Gulyás Gergely Kormányinfójára visszatérve azt, hogy vélhetően nem rendelik el a boltok zárva tartását december 24-ére, – pedig erre már szakmai javaslat is volt – amennyiben eltörlik a vásárlási idősávot. Persze, születhet még ezzel ellentétes döntés is, idősáv ide, vagy oda. A Blikk úgy tudja, több nagyobb üzletlánc eleve rövidebb nyitvatartással terveztt idén december 24-ére.

Novák Katalin bejelentése a megbeszélések eredményeiről videón:

Az Idősek Tanácsának szakértőjével egyeztettünk

Az Idősek Tanácsának tagjaival egyeztettünk. A karácsonyi időszakra való tekintettel javasoljuk az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését.

Posted by Novák Katalin on Thursday, December 10, 2020

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?