Hírek, Külföld

Vitalij Klicsko bejelentése: öt órától kijárási tilalom van Kijevben – készülnek a rohamra?

Kijárási tilalmat rendeltek el Kijevben a lakosság védelme érdekében. A város polgármesterének, Vitalij Klicsko bejelentése szerint este 5 órától kijárási tilalom lesz érvényben Kijevben.

 

 

A jelentések szerint bárkit, aki kívül tartózkodik, letartóztatják- írja a Guardian

Figyelem! Mától, 2022. február 26-tól 17:00 órától 8:00 óráig kijárási tilalmat rendelünk el a főváros hatékonyabb védelme és a lakosság biztonsága érdekében. A kijárási tilalmat február 28-án reggelig vezetjük be– olvasható Vitalij Klicsko Twitter-bejegyzésében

Vitalij Klicsko korábbi közlése szerint a szombat reggeli adatok szerint a fővárosban 35-en sebesültek meg, köztük két gyermek. A városvezető hangsúlyozta, hogy Kijevben orosz csapatok nincsenek, de működnek csoportok, amelyeket szabotőrcsoportokként említett.

Az óvóhelyeken a legbiztonságosabb tartózkodni, mert az ellenség a levegőből támad– írta közleményében Klicsko.

A polgármester figyelmeztetett, hogy a katonaság, a rendfenntartók és a területi védelem alakulatai ellenőrző pontokat létesítettek városszerte, így korlátozott és nehézkes a mozgás Kijevben. Ugyanakkor a közösségi közlekedés felelős vezetői elegendő járatot indítanak ahhoz, hogy a város létfontosságú infrastrukturális létesítményeinek dolgozói eljuthassanak a munkahelyükre.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?