Hírek, Külföld

Az oroszok kiléphetnek minden atomegyezményből, ezzel fenyegetőzött a volt elnök, Medvegyev

Nagyon fájhatnak a nyugati szankciók az oroszoknak, mert a diplomáciai kapcsolatok megszakításával, nyugati cégek államosításával és az atomegyezményekből való kilépéssel is fenyegetnek.

 

 

Áttért a keménykedésre az orosz vezetés kommunikációja, amely globális katasztrófát is emleget az ukrán háború miatti szankciókra reagálva.

Dmitrij Medvegyev, a Vlagyimir Putyin által vezetett orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes-vezetője azt mondta, hogy a Nyugat „politikai impotenciáját” mutatja az a rengeteg szankció, amit Oroszország ellen kivetettek.

Ez nyilván azt is jelenti, hogy Oroszországnak fájnak ezek a szankciók, és ezért foglalkoznak velük a legmagasabb szinten is. Nem véletlen, hogy Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője is megjegyezte ugyanezt, a Reuters beszámolója szerint a szóvivő azt is mondta, hogy az ukrán háború ügye olyan ponthoz kezd elérni, ahonnan már nincs visszaút.

Medvegyev szerint a nyugati szankciók miatt a jövőben Moszkvának teljesen felül kell vizsgálnia a kapcsolatait a Nyugattal, amely akár azt is jelentheti, hogy az oroszok minden létező atomegyezményből kiléphetnek.

A START-egyezmény például szigorúan szabályozza az amerikai és az orosz atomarzenál méretét, de ezek szerint az oroszok elképzelhetőnek tartják, hogy a többivel együtt ezeket is felmondják, ami a hidegháború legsötétebb korszakába vetné vissza a nemzetközi kapcsolatokat, vagy talán még annál is hátrébb.

Medvegyev azt is elmondta, hogy nem kizárható a diplomáciai kapcsolatok megszakítása a Nyugattal, szerinte ugyanis nincs szükség rájuk..

„Nézhetünk egymásra távcsöveken és fegyvereken keresztül is” – idézte a volt elnök fenyegetőzését a Sky News.

További fenyegetésképp belengették azt is az oroszok, hogy államosíthatnak olyan, orosz területen regisztrált jogi személyeket, amelyek amerikai, uniós vagy egyéb „nem barátságos” államokban bejegyzett anyavállalatokhoz tartoznak. ilyen pedig sok lehet, nemzetközi cégek orosz leányvállalatai például.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?