Egyéb

Putyin kemény üzenete az ukrán hadseregnek: „vegyétek az irányítást a saját kezetekbe” – videó

Putyin egy televíziós beszédben szólította fel az ukrán hadsereget a kormány megdöntésére.

 

 

A láthatóan dühös Putyin pénteki televíziós beszédben fordult az ukrán hadsereghez, és arra buzdította őket, hogyvegyétek az irányítást a saját kezetekbeEz az első alkalom, hogy az orosz elnök nyíltan beszél a kijevi rendszerváltásról, közölte Andrew Roth, a Guardian moszkvai tudósítója.

Putyin szerint a kijevi vezetés úgy viselkedik, mint a terroristák szoktak. „Vegyétek a hatalmat a saját kezetekbe. Úgy tűnik, veletek könnyebben meg tudunk egyezni, mint a kijevi drogfüggők és neonácik bandájával” – üzent az ukrán katonáknak az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin továbbá megismételte azt az állítását, hogy az ukrán vezetés „népirtásban” vett részt a kelet-ukrajnai Donbász térségében.

Olyan nacionalista csoportokkal harcolunk, amelyek közvetlenül felelősek a donbászi népirtásért és a békés civilek vérontásáért a két köztársaságban– nyilatkozta a beszédében Putyin

Beszédében Putyin továbbá azzal vádolta az ukrán, általa neonácinak titulált vezetést, hogy terroristaként viselkedik, „a civilek mögé húzódva”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?