Belföld, Hírek

Orbán Viktor bejelentése a háborúról: ki kell maradni belőle – Véletlenül kitette a titkos „Keleti Pajzs 2022” hadművelet térképét

A honvédelmi miniszterrel és katonai parancsnokokkal találkozott ma Orbán Viktor miniszterelnök. A Magyar Honvédség vezetésével az orosz–ukrán konfliktus miatt került sor.

 

 

Mint ismert, Oroszország elismerte az Ukrajna keleti részén lévő szakadár területek önállóságát és barátsági szerződést írt alá velük, mely értelmében akár katonai segítséget is nyújthat a rendkívül zavaros, harcoktól terhelt övezetben. A háborúval fenyegető konfliktushelyzetben Magyarországon az a döntés született tegnap, hogy honvédségi erőket vezényelnek az ukrán határra. Ma pedig a katonai vezetőkkel találkozott Orbán Viktor, aki a találkozó után azt mondta:

– A helyzet Oroszország és Ukrajna között továbbra is komoly, sőt, feszült, mindent meg kell tennünk a háború elkerülés érdekében. Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia mert Magyarország biztonsága a legfontosabb érdek – jelentette ki Orbán Viktor.

Ennek megfelelően szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek katonákat és fegyvereket akarnak küldeni Ukrajnába. Magyarországnak a béke helyreállítására tett nemzetközi erőfeszítésekben kell szerepet vállalnia és közben fel kell készülni a hadseregnek arra, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak és menekültek érkeznek – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy akkor a hadseregnek a rendőrséggel együttműködve képesnek kell lennie ezt a helyzetet kezelni.

– Ma azt a benyomást szereztem, hogy erre képesek vagyunk, Magyarország biztonsága jó kezekben van – mondta a miniszterelnök.

VIDEÓ ITT

A videón egyébként van egy néhány másodperces, érdekes momentum, ez pedig a műveleti szobában a tárgyaláson résztvevők mögött kivetített térkép, amiről azt is megtudhatjuk, hogy az ország védelme a „Keleti Pajzs 2022”-nek nevezett hadművelet keretében zajlik. a titkos térképen csapatokat és eszközöket jelölő piktogramok is láthatóak. Lásd: fenti nyitóképünk.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?