Belföld, Hírek

Már majdnem hiányzott … Nem is hiszed el, milyen időjárási jelenségi érkezik ..

 
Újra támad a köd, jó lesz reggel figyelni az utakon.
Az elmúlt napok rengeteg csapadéka némi ízelítőt adott az őszből, de a közlekedők által leginkább utált jelenség még nem is jelentkezett. Így lesz ez egészen csütörtök reggelig…
Az ősz velejárója a ködös idő, ami a ragyogó nyári napsütéses reggeleken eszükbe sem jut az autósoknak. De az előrejelzések szerint már csütörtökön reggeltől újra lehet számítani ilyesmire. Vagyis: itt az ősz.
 
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható esők miatt szerdára is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.
 
 
A déli óráktól az ország keleti kétharmadán szórványosan lehet zivatarokra számítani, intenzívebb gócok elsősorban az Eger–Békéscsaba vonal szélesebb sávjában fordulhatnak elő. Éjszaka a zivatarok mindenütt megszűnnek, majd csütörtökön elsősorban a középső országrészben lehet néhol dörgés, villámlás.
A zivatarokat szerdán főként felhőszakadás kísérheti, de esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk.
Kitértek arra is, hogy csütörtök reggelre az Alföldön és az Észak-Dunántúlon foltokban köd képződhet.
 
 
 
Szóval, aki csütörtökön korán reggel indul útnak ezeken a tájakon, a szokottnál is jobban figyeljen oda, különösen azért, mert a szezonban most először várható köd, azaz ne a nyári rutin szerint vezessünk!

 
 
Az előrejelzés szerint egyébként szerdán a hőmérséklet délután 24-29 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17-21 fok közé hűl le a levegő. Csütörtökön a maximumhőmérséklet 24-28 fok között alakul.
Facebook-oldalán az OMSZ további érdekességekről számol be:
Eszerint a Dunántúl északi felén öt nap alatt 100-160 milliméter eső esett, míg több helyen 1 milliméternyi csapadék sem hullott. A keleti területekhez képest mindenképp, de az átlagoshoz képest is nagy mennyiségű eső zúdult le nyugaton az elmúlt pár nap során.
A legtöbb csapadék Hegyeshalomnál hullott, itt 157 milliméternyi mennyiséget rögzítettek. A Bakony vidékén is jócskán 100 milliméter feletti mennyiség gyűlt össze.
Ehhez képest a Nyírségben és a Hajdúságban voltak helyek, amiket csaknem teljesen kikerült a csapadékzóna, több állomáson még az 1 millimétert sem érte el az 5 napos összeg.
 
 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?