Belföld, Celeb / Híresség

Vajna Tímea új üzletbe kezdett Magyarországon: erre cserélte a fánkbizniszt

Mindössze pár héttel azután, hogy Vajna Tímea AV Investments Kft.-je július 1-jén eladta a Mr. Funkban lévő többségi tulajdonrészét, alapított egy teljesen új társaságot.

 

 

A Blikk is beszámolt róla, hogy nem sokkal a koronavírus-járvány hazai megjelenése után bezárt Vajna Tímea fánkos üzlete, a Mr. Funk. A számok alapján azonban a koronavírus-járvány csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, hiszen a Mr .Funk Kft. 2016-os megalapítása óta veszteségesen működött, amin az sem tudott segíteni, hogy 2018-ban Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert felvásárolták a legnépszerűbb budapesti fánkozót, a Donut Libraryt és három egységből álló hálózatát.

Az Mfor kiderítette, hogy Andy Vajna özvegye a fánkozót üzemeltető céget a 2020. áprilisban eldöntött bezárás ellenére sem szüntette meg, amely azév szeptemberéig maradt a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. többségi tulajdonában (kisebbségi, 8,27 százaléknyi tulajdonrésze volt Gomez Norbertnek). Időközben azonban Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált cége beolvadt az AV Investments Kft.-be, papíron tulajdonosváltáson ment át a fánkozós cég.

Vajna Tímea – pontosabban a tulajdonában lévő AV Investments – tavaly nyáron kiszállt a fánkozós cégből, tulajdonrészét pedig a kisebbségi tulajdonosnak, Gomez Norbertnek adta el. Gomez pedig a tulajdonszerzéssel párhuzamosan teljesen új profilt adott a cégnek és Mr. Funk Vendéglátó Kft.-ről Mr.Funk Építő és Szolgáltató Kft.-re változtatta azt. A társaság cégkivonata alapján a főtevékenység kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem helyett lakó- és nem lakóépület építése lett és a tevékenységi körök megtartása mellett több, építőiparral kapcsolatosat is felvett.

Ám mindössze pár héttel azután, hogy Vajna Tímea AV Investments Kft.-je július 1-jén eladta a Mr.Funkban lévő többségi tulajdonrészét, alapított egy teljesen új társaságot az AV Investments Kft. közbeiktatásával. A július 26-án 3 millió forintos törzstőkével létrehozott Sola Art Kft.-t a cégbíróság augusztus 12-én jegyezte, a cég főtevékenysége vagyonkezelés, de mellette reklámügynöki tevékenységgel, PR, kommunikációval, és médiareklámmal is foglalkozhat a cégkivonat szerint.

A cég ügyvezetője az a Kovács Andrea Mária lett, aki Vajna Tímea más érdekeltségeinek is operatív irányításáért felelős.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?