Belföld, Hírek

Itt a bejelentés: Mészáros Lőrinc cége új hotelt vásárol

Az OPUS Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogánakmegszerzéséről. Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park.

 

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Hunguest Hotels: a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a társaság tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez.

dén nagyot léptünk előre az egységes termékkínálat kialakításának terén: portfóliótisztítást hajtottunk végre, szállodaüzemeltetési koncessziót nyertünk el Kaposváron és megvásároljuk Eger legnagyobb szállodáját. Ezzel egy időben Magyarország történelmének legnagyobb szállodafelújítási programját menedzseljük, a következő fél évben több mint 400 korszerűsített szobát adunk át vendégeink részére– mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagymúltú fürdővárosok előzik meg. A borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost mind belföldön, mind külföldön egyaránt.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (melyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.

Néhány napja a Blikk is megírta, hogy Mészáros Lőrinc cége, az OPUS Global Nyrt a tavaly év végi bázisadatokhoz képest konszolidált szinten – csaknem 50%-os növekedés mellett – mintegy 822,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 280,6 milliárd forint saját tőkével zárta az idei háromnegyedéves időszakot – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS szerinti konszolidált jelentésében a tőzsdei társaság. A teljes átfogó eredménye 23,6 milliárd forint lett, amely háromszoros emelkedést jelent a féléves teljesítményhez képest.

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?