Belföld, Hírek

Megszületett a döntés az országgyűlési képviselők koronavírus elleni kötelező oltásáról

Bencsik János már januárban Kásler Miklóshoz fordult, hogy kezdeményezze, a képviselők – példát mutatva – az elsők közt vegyék fel az oltást, ám a kérdésére akkor kitérő választ kapott.

 

 

Leszavazták az Igazságügyi Bizottságban az országgyűlési képviselők kötelező oltására vonatkozó javaslatot, amelyet Bencsik János független országgyűlési képviselő indítványozott, írja a 24.hu.

A képviselő közleményében azt írja, indítványát egyedül Dr. Fülöp Erik független képviselő támogatta, így az nem került tárgysorozatba vételre.

Javaslatomat azért nyújtottam be, mert az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával, így mi csak saját magunkat kötelezhetjük az oltás felvételére. Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem csak egy lehetőség számunkra. Ez a kötelességünk

– fogalmazott.

 

Bencsik emlékeztetett arra is, hogy már januárban Kásler Miklóshoz fordult, hogy kezdeményezze, a képviselők példát mutatva az elsők közt vegyék fel az oltást, ám kérdésére akkor kitérő választ kapott.

– Tudom, hogy képviselőtársaim az elmúlt tíz hónapban túlnyomórészt már beadatták a vakcinát. Most azonban itt lett volna az ideje, hogy egy jogi aktussal jelképesen is közösséget vállaljunk azokkal a honfitársainkkal, akik a járvány elleni küzdelem során felelősen jártak el, és bátorítsuk a kételkedőket – vélekedett a képviselő, aki szerette volna, hogy „az Országgyűlés legyen bátrabb, mint a kormány, amely a munkaadók vállára helyezte át a döntés súlyát a kötelező oltás ügyében”.

„Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltás, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie. Sajnálom, hogy ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta” – tette hozzá.

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?