Belföld, Hírek

200 millió forintból semmisíti meg a kormány az 5 milliárdért vásárolt, de lejárt PCR-teszteket

Megvették, tárolták, de ahelyett, hogy ingyen felhasználták volna, most fizetnek, hogy megszabaduljanak tőlük.

 

 

Közel 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-teszt megsemmisítését rendelte el a kormány – írja a Jelen. A lap úgy tudja, hogy a feladatot az Országos Kórház Főigazgatóság adta ki a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.-nek.

Tavasszal járt le több ezer teszt

A kormány 6070 forintért vette a Fosun teszt darabját, összesen 3,4 milliárd forintot költöttek ezekre, de ezen túl vásároltak még Maccura tesztet, 1,355 milliárdért. 4106 forintos darabáron, illetve Clinomics tessztből is jött 161 millióért, ebből 2593 forint egy darab.

Egy darabot 206 forintba kerül megsemmisíteni, így összesen 200 millió forintba kerül eltűntetni ezt a rengeteg lejárt tesztet a Jelen információi szerint.

A környező országok ingyen tesztelték a lakosságot koronavírusra, Magyarországon erre csak akkor volt lehetőség, ha valaki fertőzöttel találkozott, és csak háziorvos rendelhette el. Most úgy tűnik, hogy lett volna mivel ingyen tesztelni, erre viszont nem került sor, ezért most rengeteg pénzbe kerül, hogy kidobják őket.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem cáfolta a Jelen értesülését, de kérdésekre sem válaszoltak, ugyanis azok „megválaszolása veszélyeztetné feladatai ellátásában az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet”.

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?