Hírek

Nagyszerű hírt közölt a Pfizer: 100 százalékos hatékonyságú a vakcinájuk a 12-15 éveseknél

Már hét nappal a második dózis után kialakul a védelem, amely hosszú hónapokig meg is marad a tinédzser korosztálynál.

 

 

A Pfizer nyilvánosságra hozta a gyerekek vakcinázására vonatkozó klinikai vizsgálatuk harmadik fázisának legutóbbi adatait, amelyben hat hónap eredményeit összegezték.

Ennek eredménye szerint a 12-15 éveseknek beadott koronavírus elleni Pfizer-vakcina hosszú távú védelmet nyújt a tinédzserek számára, és hét nappal azután, hogy beadták a második dózist, már 100 százalékban előzte meg a koronavírus-fertőzést, és a hatékonyság négy hónapon át meg is marad – számolt be a Reuters alapján a hvg.hu.

A vizsgálat 2228 önkéntes résztvevője közül összesen 30 embernél figyeltek meg Covid-tüneteket, ám mindannyian a kontroll-csoporthoz tartoztak, vagyis ez azt jelenti, hogy a vakcina a 12-15 éves korosztályban 100 százalékos hatékonyságú – jelentette ki a vállalat.

A cég szerint a mostani eredmény előremozdíthatja majd a vakcinák gyerekek körében történő felhasználására beadott kérelmeket az Egyesült Államokban és a világ más részein egyaránt. A legnagyobb kockázatot ebben a korcsoportban is az esetleges szívizomgyulladás kialakulása jelenti, ám a vállalat tanulmánya szerint ennek az előfordulása olyan alacsony, hogy az oltás pozitív hatásai messze túlszárnyalják a lehetséges rizikót.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?