Hírek, Külföld

Koronavírus: Berlinben is szigorítani akarnak, az oltatlanokat nem engednék vásárolni sem

Az új, minden eddiginél szigorúbb szabályozás legkorábban szombattól léphet életbe, de a Berlint körülölelő Brandenburg tartományban már szerdától hatályosak az új intézkedések.

 

 

A berlini szenátus kedden dönthet a 2G-szabályozás bevezetéséről a német főváros üzleteiben, áruházaiban és bevásárlóközpontjaiban, melynek értelmében csak azok vásárolhatnának, akik oltottak, vagy már felépültek a koronavírusból – írja a B. Z. Berlin cikke nyomán az Index.

Az új, minden eddiginél szigorúbb szabályozás a lap szerint legkorábban szombattól léphet életbe, de a Berlint körülölelő Brandenburg tartományban már szerdától hatályosak az új intézkedések.

A szenátus pedig egyes iparágakban a 2G+-szabályozást is elő szeretné írni, amely további tesztelést jelent. Berlinben jelenleg a klinikai fertőzésgyakoriság (incidencia) 100 ezer lakosonként 3,4, a 2G+ pedig legkésőbb akkor válik kötelezővé, amikor egy héten belül ez a szám 6 betegre emelkedik.

A BVG (Berlini Közlekedési Vállalat) szerdától a 3G szabályozást vezeti be, vagyis csak az utazhat a tömegközlekedési eszközökön, aki vagy oltott, vagy felépült, vagy negatív teszttel rendelkezik és az utasokat véletlenszerűen ellenőrizni is fogják.

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?