Belföld, Hírek

10 milliárdból épül Mészáros horvát csapatának stadionja

A címvédő Dinamo Zágráb idegenbeli legyőzése (1-0) után a horvát bajnokság negyedik helyén álló NK Osijek bemutatta új stadionjának terveit.
Az eszéki futballklubot Mészáros Lőrinc mentette meg a csődtől – a legfontosabb szponzora is egyben -, a tavalyi EL-kiírásban már kiütötték a PSV Eindhovent, de az Austria Wiennel nem boldogultak a play-offban, így nem sikerült feljutniuk a főtáblára.
A klubnak azonban egyértelműen ez a célja, és hogy méltó körülmények fogadhassák majd a riválisokat, 2020-ra átadják a 12 ezres új arénát, ami 35-40 millió euróból épül majd meg, vagyis 10 milliárd forintból – erről Ivan Mestrovic tájékoztatott. Lesz benne szauna és jakuzzi is, az UEFA-nál jó besorolást szeretnének kapni.

 
Ezzel a befektetéssel az eszéki lesz a legmodernebb horvát stadion, mert a zágrábi és a spliti is nagyobb ugyan, de régebben épült, és már elavult.
A magyar kormány 6 millió euróval segíti az akadémiai fejlesztést.

A jelenlegi eszéki stadion 22 ezres, de úgy vélik, hogy felesleges hasonló nagyságút építeni, mert csak évente kétszer vagy háromszor telne meg jó esetben. A mostani stadionban válogatott meccset is játszottak, Csank János ott mutatkozott be 1996. áprilisban, és 4-1-es vereséget szenvedett.
 

forrás

 VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?